Avusturya mali polisi döner büfelerini denetledi | 272 ihlal tespit edildi

Avusturya mali polisi döner büfelerini denetledi | 272 ihlal tespit edildi

Ülke çapında yürütülen kontroller sırasında mali polis, döner kebap tezgahlarında çok sayıda suiistimal tespit etti. Denetlenen 221 şirketin büyük çoğunluğu yasaya uygun faaliyet göstermediği ve toplam 272 ihlal tespit edilerek cezai işlem yapıldığı acıklandı.

Maliye Bakanı Magnus Brunner, “Bu önemli kontrollerin sonuçları ne yazık ki korkutucu. Mali polis olarak bu tür dolandırıcılıklara karşı tutarlı önlemler alıyoruz ve bu sayede tüm dürüst şirketleri koruyoruz” diyerek, burada düzeni sağlamak için bu tür geniş çaplı kontrolleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Birkaç ihbar ve raporun ardından mali polis, 12-16 Ağustos tarihleri arasında tüm federal eyaletlerde öncelik kontrollerini gerçekleştirdi.

Her şeyden önce kayıt dışı çalışma, var olmayan veya kullanılmayan yazarkasalar ve ticari mevzuat ihlalleri tespit edildi.

Kontrol edilen 418 çalışandan 286’sı yabancı kökenliydi ve çoğu durumda suiistimaller vardı: 51’i yanlış veya mevcut olmayan çalışma süresi kayıtları nedeniyle ihlal, 40’ı sosyal güvenlik raporlaması ihlali, 13’ü Yabancı Uyruklu Çalıştırma ihlali. Kanunda, İşsizlik Sigortası Kanununun 10 ihlali ve iki ücret düşürme vakası kaydedildi. 48 vakada ticaret düzenlemelerinin ihlali görüldü.

Mali polis ayrıca yazar kasa zorunluluğunun bariz bir şekilde ihlal edildiğini de tespit etti: 48 vakada yazar kasa eksikti veya kullanılmıyordu dendi. Ayrıca 60 vakada fatura düzenlenmedi veya doğru fatura düzenlenmedi. Kontroller kapsamında 40 bin euorua yakın vergi borcu da toplandı. Üç döner büfesinde hijyen koşulları o kadar kötüydü ki, gıda müfettişliğine haber verildiği belirtildi.

Şirketler çok sayıda ihlal nedeniyle geri ödeme, son derece ağır cezalar ve ileri soruşturmalarla karşı karşıya kaldığı vurgulandı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.