Avusturya | Mustafa’nın ölümünde cinayet şüphesi!

Avusturya | Mustafa’nın ölümünde cinayet şüphesi!

İki gün önce Avusturya’nın Kärnten Eyaletine bağlı Spittal an der Drau kasabasındaki, Türkkaserne [Türk Kışlasında] meydana gelen acı olayda, 21 yaşında askerlik görevini yapan Mustafa P. vurularak hayatını kaybetti.

“Türkkaserne” Türk kışlasındaki 21 yaşındaki federal ordu mensubu Mustafa P.’ye P 80’lik tabancanın henüz bilinmeyen bir nedenle ateş aldığı ve 21 yaşındaki askerin vücudunun üst kısmından vurulduğu bildirildi. Ağır yaralanan asker acil helikopterle hastaneye kaldırıldığı, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen genç askerin kurtarılamadığı kaydedildi.

Mustafa P.’nin ölümüne neden olan tabancayı tutan 20 yaşındaki asker, Çarşamba günü başlayan ve Perşembe gününe kadar devam eden sorgusunda ilk olarak bir kaza ve dikkatsizlik olduğu yönünde ifade verdiği öğrenildi.

Türk kaserne’da bayraklar yarıya indirildi

Araştırmacılar için son derece önemli olan ise, kullanılan silahın [ordu tarafından “P80” olarak adlandırılan Glock 17] teknik bir arıza nedeniyle kendi kendine tetiklenmesi mümkün değil. Silahın ateşlenmesi için mutlaka bir niyet olmalı deniyor.

Gözaltı süresi, sürenin bitimine kısa bir süre kala uzatıldı

20 yaşındaki asker perşembe öğleden sonra Klagenfurt cezaevine nakledildi ve duruşma öncesi tutukluluk başvurusunda bulunuldu.

Şüpheli asker, servis silahından çıkan kurşunun kendi kendine patladığını belirtti. Sorgu sırasında çelişkili ifade veren şüpheli askerin gözaltı süresi uzatılarak tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Perşembe öğleden sonra savcılık olayın cinayet şüphesiyle soruşturulduğunu söyledi.

Şu anda atışın silahtaki teknik bir kusurdan kaynaklandığına dair herhangi bir bulgu bulunmuyor.

Soruşturmanın konusu şu sorudur: Askerin dolu silahı kullanmasına ne sebep oldu?

Yönetmeliklere göre silahın güvenli bir şekilde yüklenip boşaltılması için ayrı bir yer bulunmaktadır.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Albay Michael Bauer, “Silahın namlusu, yükleme veya boşaltma sırasında merminin kırılması durumunda üçüncü şahısların yaralanmaması için bir kutuda tutuluyor” diye açıklıyor. Bir asker yalnızca iki nedenden dolayı dolu bir silahı çekebilir: acil yardım veya meşru müdafaa. Ancak şimdilik bu iki neden ihtimal dışı.

Olayın arkasında ırkçı bir saik mi var?

İddiaya göre, Mustafa ile 20 yaşındaki asker arasında önceden sözlü tartışma yaşandı. Failin kökeni hakkında da spekülasyonlar var; Sırp asıllı olduğu söyleniyor.

Şu anda Türk toplumunda çok şey konuşuluyor. Tahminlerine göre, bir tartışmanın ardından üç ölümcül el ateş edildi. Ancak soruşturmanın mevcut durumuna göre, yetkililer suçun nedeninin ırkçı olduğunu doğrulayamıyor.

Cenaze Türkiye’ye götürülecek

Perşembe günü yaşadığı bölgedeki bir camide cenaze namazı kılınan Mustafa’nın cenazesi, bugün akşam saatlerinde Viyana havalimanından memleketi Yozgat/ Özler kasabasına götürüleceği öğrenildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 24.10.2024
Düzenleme: 24.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.