Avusturya plakalı araçta bulunan 51 bin Euro değerindeki altına el konuldu

Avusturya plakalı araçta bulunan 51 bin Euro değerindeki altına el konuldu

Dereköy Sınır Kapısı’ndan geçerek Türkiye’den ayrılan Avusturya plakalı aracın, Bulgaristan’a
Malko Tarnovo sınır kapısından giriş yaparken kontrol edilmesi sonucunda, kayıt dışı altın ele geçirildi.

Bulgaristan emniyeti tarafından verilen bilgiye göre, Avusturya’ya gitmek için transit geçiş yapan araç yolcuları, gümrük memurlarına beyan edilmesi gerek ve gümrüğe tabi olan değerli eşyalarının olmadığını belirtti.

Ancak, Malko Tırnovo gümrük yetkilileri, arabadaki bir yolcunun bagajında değeri [100.000 BGN] 51.130 Euro değerinde kaçak altın takılar ele geçirdi.

Yapılan açıklamada, Gümrük Dairesi, Sınır Emniyet Genel Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen ortak kaçakçılıkla mücadele operasyonu kapsamında altınlara el konuldu dendi.

Açıklamanın devamında; “Gümrük kontrol alanında Türk vatandaşı olan sürücü ve araçtaki yolcular, yanlarında beyan edecek bir şey bulunmadığını belirtti. Daha sonra araç ve yolcuların bagajlarında yapılan gümrük incelemesinde müfettişler, araçta seyahat eden Avusturya vatandaşı S.T.’nin şahsi bagajında toplam 5 paket altın takı bulunduğunu tespit etti. Paketlerin net ağırlığı 851,20 gram olan yüzük, bilezik, küpe, zincir gibi toplam değeri 51.130 Euro’nun üzerinde altın eşya içerdiği belirlendi.”

Burgaz Bölge Savcılığı’nın kararıyla Türkiye kökenli Avusturya vatandaşı S.T. hakkında, “Bulgaristan Cumhuriyeti sınırlarını terk etme yasağı” tedbiri getirildi bildirildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 01.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.