Avusturya Polisinden Sınır Ötesi Operasyon
Avusturya polisi Macaristan’da insan kaçakçılığına karşı devriye geziyor.
Eylül ayının başından bu yana sınırda yaklaşık 30 polis memuru, Macaristan toprakları da dahil olmak üzere insan kaçakçılığına karşı kilit eylemlerde çalışıyor.
O zamandan beri, Avusturya tarafında daha az çanakçı yakalandı.
“Karma devriye görevi”nin yasal dayanağı, 27 AB ülkesinden 13’ü arasında var olan Prüm Antlaşması ve Avusturya ile Macaristan arasında bir işbirliği anlaşmasıdır.
Ancak operasyonların başarısı hakkında şüpheler var.
Avusturyalı polis memurları Macaristan’da devriye geziyor
Prüm Antlaşması, terörizm ve sınır ötesi suçla mücadele amacıyla işbirliğini ve bilgi alışverişini güçlendirmeye hizmet ediyor.
Avusturya polis memurlarının Macar topraklarında insanları durdurmalarına, kimliklerini belirlemelerine ve aramalarına izin veriliyor.
Bununla birlikte, elde edilen bilgiler Macar yetkililerine gönderiliyor.
Macar yasalarına göre “zorlayıcı önlemler” mümkündür Avusturya polis memurlarının ateşli silahları yalnızca meşru müdafaa amacıyla kullanmalarına izin verilmektedir.
Burgenland’ın bölgesel askeri komutan yardımcısı Raimund Wrana’ya göre, Macaristan’daki karma devriye görevi, yalnızca “kısa vadeli” ve yerel olarak sınırlı bir şekilde daha az yasadışı sınır geçişine yol açtı.
Silahlı kuvvetler, Macaristan yönünde sınır gözetimini yoğunlaştırmak için doğuda yardım sağlıyor.
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Merkez Ofisi başkanı Gerald Tatzgern, o “büyük olayların”, Eylül ayının başından bu yana Avusturya tarafında daha az sayıda görüldüğünü söyledi. “
Avusturya’ya yapılan tüm düzensiz göçün yüzde 80’i Macaristan üzerinden geldiği bilgisini verdi.
Tatzgern’e göre, bir süredir Batı Balkanlar’da bulunan çok sayıda Suriyeli ve Afgan, şu anda Orta Avrupa’ya gelmeye çalışıyor. Ancak AB’nin Türkiye ile olan mülteci anlaşması devam ediyor.
2016 paktı, diğer şeylerin yanı sıra, AB’nin Türkiye üzerinden yasadışı yollardan gelen tüm göçmenleri Yunan adalarına geri gönderebilmesini sağlıyor.
Buna karşılık AB devletleri, korunmaya muhtaç Suriyelileri düzenli bir şekilde devralıyor ve Türkiye’de yaşayan mültecilere yönelik yardımları finanse ediyor.
Bugüne kadar altı milyar Euro’dan fazla kaynak sağlandı.| DerVirgül