Avusturya suçlu Afgan ve Suriyelileri geri göndermeye hazırlanıyor

Avusturya suçlu Afgan ve Suriyelileri geri göndermeye hazırlanıyor

Avusturya Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi, Başbakan Nehammer’in bir sığınmacı tarafından sosyal medya üzerinden gönderilen ölümle tehdit mesajı sonrası, Afganistan’a sınır dışı işlemlerine vaka bazında izin verilebileceğini açıkladı. Başbakan ve İçişleri bakanının açıklamalarına göre Avusturya, deport işlemleri için Almanya ile ortak çalışacak.

Almanya ile birlikte çalışılacak

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer [ÖVP]; “İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Afganistan’a sınır dışı etme sorununu nasıl çözebileceğimiz konusunda Alman İçişleri Bakanı ile çok uzun süredir görüşmeler yapıyor, çünkü Avusturya da şu anda Afganları ve Suriyelileri sınır dışı ediyor. Şimdi bir sonraki adım, insanları doğrudan Afganistan veya Suriye’ye sınır dışı edebilmek” diye konuştu.

Avusturya koalisyon hükümeti yetkilileri, sabıka kaydı olan Afgan vatandaşlarını Afganistan’a geri göndermeye başlanacağını belirterek, yapılacak sınır dışı işlemlerinde Almanya ile birlikte çalışma ve ortak sınır dışı etme operasyonlarının yapılabileceği vurguladı.

Öte yandan, Avusturya Federal Göçmenlik ve İltica Dairesinin, Afganistan’daki güvenlik durumunun değişmesi nedeniyle bu ülkeye sınır dışı edilmeye, duruma göre izin verilebileceğini söylemesinin ardından Avusturya Anayasa Mahkemesi de Temmuz ayında geri gönderme işlemlerinin bazı vakalarda uygun olduğuna hükmetmişti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 01.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.