Avusturya’da 1.750 uygun fiyatlı kiralık daire yapılıyor

Avusturya’da 1.750 uygun fiyatlı kiralık daire yapılıyor

Avrupa Yatırım Bankası [AYB], Salzburg ve Innsbruck şehirlerinde uygun fiyatlı ve yeşil konut inşaatı için iki Avusturya tasarruf bankasına toplam 175 milyon Euro tutarında kredi veriyor. AYB kredileri Salzburger Sparkasse Bank AG’ye 100 milyon Euro’ya, Tiroler Sparkasse Bank AG’ye ise 75 milyon Euro’ya kadar çıkıyor.

Krediler, düşük gelirli kiracılar için uygun fiyatlı daireler inşa etmek için Salzburg’da 200 milyon Euro ve Innsbruck’ta 150 milyon Euro’luk toplam finansmanın bir parçası. Toplamda 2028 yılına kadar Salzburg’da 1.000, Innsbruck’ta 750 yeni daire inşa edilecek.

AYB Başkan Yardımcısı Thomas Östros, “Bu tasarruf bankalarıyla birlikte yeni, enerji tasarruflu kiralık dairelerin pahalı olması gerekmediğini gösteriyoruz” dedi. “Bu proje, hareketli Salzburg ve Innsbruck şehirlerinin büyümeye devam etmesine yardımcı olacak.”

Sosyal konut inşaatına yatırımın desteklenmesi

Daha yüksek faiz oranları ve artan inşaat maliyetleri, Avusturya da dahil olmak üzere Avrupa ülkelerindeki birçok konut yatırımcısını inşaat konusunda isteksiz hale getirdi. Geliştiriciler ya ek finansman masraflarını üstlenmeli ya da yasaların izin verdiği durumlarda bunları kiracılara devretmelidir. Salzburger Sparkasse ve Tiroler Sparkasse’ye verilen AYB kredileri, uygun faiz oranlarında uzun vadeli finansman sağlayarak bu sıkıntıyı gidermektedir. Çerçeve krediler, hem Salzburger Sparkasse’ye hem de Tiroler Sparkasse’ye hizmet veren Avusturya merkezli Erste Group Bank AG tarafından garanti edilmektedir.

Avusturya’da yeni uygun fiyatlı konut ihtiyacı yüksektir. Erste Bank ve tasarruf bankaları tarafından yapılan bir anket, artan konut ve ısıtma maliyetlerinin halkın hayal kırıklığına neden olduğunu gösterdi.

Avusturya’da son iki yılda, endeksleme nedeniyle zaten yüksek olan kiralar daha da arttı. Innsbruck ve Salzburg, Avusturya’nın en pahalı şehirleri arasındadır. Kişi başı ortalama aylık konut maliyeti Salzburg’da 678 Euro ve Innsbruck’ta 706 Euro olup Avusturya ortalaması olan 647 Euro’nun üzerindedir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.