Avusturya’da 1 Temmuz 2024 tarihinde sürücüler için neler değişecek?

Avusturya’da 1 Temmuz 2024 tarihinde sürücüler için neler değişecek?

Karayolu Trafik Kanunu’nda [StVO] yapılan 35. değişiklik 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girecek ve sadece sürücüler için değil, aynı zamanda bölge yetkilileri, şehirler ve belediyeler gibi yetkililer için de çok sayıda değişiklik getirecek.

StVO’da yapılan 35. değişiklik 1 Temmuz’da yürürlüğe giriyor ve öncelikle uygulamadan sorumlu makamları etkileyen çok sayıda değişikliği beraberinde getiriyor. “Hız sınırları”, “hız kameraları” ve “yeşil ışıklar” gibi tartışılan konular yeni düzenlemelerin merkezinde yer almaktadır.

Belediyelerde kapsamlı 30 km/s hız sınırı yok

Yerel bölgelerdeki 50 km/s’lik genel hız sınırı değişmemiştir. Belediye başkanları yine de tüm şehirleri 30 km/s hız sınırı ilan edemeyecek. ÖAMTC Hukuk Hizmetleri Başkanı Martin Hoffer şu açıklamayı yapıyor: “Gelecekte, yetkililer okulların veya huzurevlerinin önü gibi özellikle hassas bölgelerde hız sınırlarını daha kolay uygulayabilecekler. Eğer yol güvenliğine katkıda bulunacaksa bu 30 ya da 40 km/s hız sınırı olabilir.” Diğer yollar ya da bölgelerdeki hız sınırlarıyla ilgili mevcut ilkeler değişmemiş olacak. Diğer yollar gerekli ve orantılı olmaya devam edecek ve uzmanlar tarafından onaylanmadan değiştirilemeyecek.

Hız kameraları için yeni kurallar

Trafik denetimi bölge yetkililerinin ve polisin görevi olmaya devam edecek. Gelecekte, yerel yönetimler belirli koşullar altında hız kamerası kontrollerini bağımsız olarak gerçekleştirebilecek ve bu sayede örneğin kaza sıklığı gibi konular önceden kontrol edilecek. Hoffer şunu vurguluyor: “Hız kontrolleri gelir elde etmek için değil yol güvenliğine hizmet etmelidir.”

Trafik ışıklarında yeşil yanması kural olmaya devam ediyor

Bazı spekülasyonların aksine, trafik ışıklarında yanıp sönen yeşil ışıklar kaldırılmayacaktır. Yalnızca otoyollara veya otobanlara giden yoğun bağlantı yollarında, araç kollarını kısa süreliğine kesen özel trafik ışıkları kurulabilir. Trafik akışını iyileştirmek ve sıkışıklığı azaltmak için yeşil yanıp sönen ışıklardan vazgeçilebilir. Hoffer’in de açıkladığı gibi, normal kavşaklarda her şey aynı kalacak. | ©DerVirgül

Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.