Avusturya’da 54 şüpheli zorla evlendirme vakası rapor edildi

Avusturya çocuk ve gençlik yardım hizmetlerine toplam 54 şüpheli zorla evlendirme vakası bildirildi.

Avusturya’da 54 şüpheli zorla evlendirme vakası rapor edildi

Avusturya Entegrasyon Fonu [ÖIF] tarafından hazırlatılan bir araştırma raporu için Çatışma Araştırmaları Enstitüsü, Avusturya’da zorla evlendirmelerle ilgili mevcut durum hakkında ülke çapında çocuk ve gençlik refahı hizmetlerinde çalışan personelle anket yaptı.

2021 yılında Avusturya’da 54 şüpheli zorla evlendirme vakası rapor edildi

“Çocuk ve gençlik yardımları genellikle 18 yaşına kadar olan kişileri destekler. Ancak birçok zorla evlendirme mağduru daha büyük yaştadır ve bu bağlamda kayıt altına alınmamaktadır. Araştırma sonucunda Avusturya’da yılda toplam 200 civarında zorla evlendirme vakası olduğu varsayılabilir, bu konudaki tahminler böylece doğrulanmış oldu,” diyor Çatışma Araştırmaları Enstitüsü Bilimsel Direktörü Birgitt Haller.

Zorla evlilikler çoğunlukla kültürel temelli

Araştırmaya göre, zorla evlilikler çoğunlukla gelenek veya kültüre dayanmaktadır. “Zorla evlilikler genellikle geleneksel toplumsal cinsiyet kavramları ya da namus kavramı temelinde, örneğin kızların cinselliğini kontrol etmek ya da bir tecavüzden sonra ‘namusu’ kurtarmak için gerçekleştirilmektedir. Ebeveynlerin ya da mağdurun kendisinin maddi güvencesi de, örneğin öğrenme güçlüğü çeken ya da fiziksel engeli olan kız çocukları söz konusu olduğunda, sıklıkla bir rol oynamaktadır” dendi.

Zorla evlilik mağdurları arasında farklı gruplar

Çalışma, zorla evlilik mağduru olabilecek üç grup olduğunu göstermektedir. Birincisi, Avusturya vatandaşlığına sahip ikinci ve üçüncü kuşaktan kızlar ve genç kadınlar. Bunlar genellikle ekonomik olarak bağımsız olmalarını engellemek için okulu veya eğitimlerini bırakmaya zorlanmaktadır. İkincisi: Zorla evlendirilmek amacıyla kendi ülkelerinden Avusturya’ya getirilen kadınlar.

Bu gruptaki kadınlar daha da bağımlı durumdadır. Genellikle eğitimsiz olmalarının yanı sıra Almanca bilmiyorlar ve Avusturya’da güvenebilecekleri bir sosyal ağları olmadığı için sosyal olarak izole olmuş durumdalar. Üçüncü grup, iltica prosedürünün farklı [ön] aşamalarındaki kadınlar ve refakatsiz çocuk mültecilerdir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 26.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.