Avusturya’da 7 Ekim’in yıldönümünde anma töreni

Avusturya’da 7 Ekim’in yıldönümünde anma töreni

Pazartesi günü Avusturya’da 7 Ekim 2023’te İsrail’de yaşanan Hamas saldırısı anılacak.

Yıldönümünü anmak için Parlamento İsrail bayrağının renklerinde aydınlatılacak.

Avusturya’da terör örgütü olarak kabul edilen Hamas örgütünün, Gazze Şeridi’nde bir günde 1.200’e yakın kişiyi öldürmesi ve 250’ye yakın kişiyi de rehin almasıyla başlayan İsrail saldırıları, günümüze kadar devam etmekte.

İsrail’in Hamas’ın hakim olduğu Gazze Şeridi’ne saldırılarında şu ana kadar 42 bine yakın can kaybı yaşandı.

Viyana’da miting planlanıyor

Viyana’da Pazartesi akşamı İsrail Topluluğu’nun Ballhausplatz’ta bir miting yapması planlanıyor. Aktör Cornelius Obonya ve siyasi temsilciler de konuşma yapacak. Diğerlerinin yanı sıra Avrupa Bakanı Karoline Edtstadler (ÖVP) ve Kültür ve Sivil Hizmet Bakanı Werner Kogler (Yeşiller) de etkinlikte bulunacaklarını duyurdu.

Birkaç Filistin yanlısı gösterilerinde yapılacağı duyuruldu. Filistin yanlısıı gösterilerin, diğer ülkelerdeki gibi yasaklanmaması gerektiği vurgulanırken, Viyana polisi, olaylar sırasında suç teşkil eden eylemlerin meydana gelmesi durumunda polisin “sürekli müdahale edeceğini” söyledi.

İçişleri Bakanlığı, eyalet emniyet müdürlükleri ve Anayasayı Koruma Dairesi tarafından güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, “Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Avusturya için de artan bir tehdit durumu var, ancak somut bir tehlike yok.” Anayasayı Koruma Dairesi, yabancı güvenlik makamlarıyla yakın işbirliği içinde durumu sürekli olarak değerlendiriyor dedi.

Avrupa Bakanı Edtstadler yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün düşüncelerimiz kurbanların aileleriyle, sevdiklerini kaybedenlerle ve hâlâ sevdikleri için korku içinde yaşayanlarla birlikte.” İsrail’in varlığı her zamankinden daha fazla tehdit altındadır. Avusturya’nın İsrail’in ve dünya çapındaki Yahudilerin güvenliğini savunmaya devam etmesinin nedeni budur.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.10.2024
Düzenleme: 07.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.