Avusturya’da Coca Cola’nın 28 milyon adet PET şişe içeceği geri toplanıyor

Avusturya’da Coca Cola’nın 28 milyon adet PET şişe içeceği geri toplanıyor

Coca-Cola, Fanta, Sprite ve MezzoMix’ten 0,5 litrelik PET şişelerin geri çağrılması toplam 28 milyon şişeye ulaştı.

Viyana Pazar Ofisi’nden Alexander Hengl, Ö1 Morning Journal’da Avusturya’da şimdiye kadar gerçekleştirilen muhtemelen en büyük geri çağırma kampanyası hakkında konuştu. Hengl, “Coca-Cola ile işbirliği çok iyi gidiyor” dedi.

Kırık süzgeç nedeniyle şişelerde metal parçaları olabilir

Morgenjournal’ın haberine göre, doldurma işlemi sırasında süzgeç kırılmış olabilir, bu da çok sınırlı sayıdaki 0,5 litrelik PET şişelerin içinde küçük metal parçalarının bulunabileceği anlamına geliyor. Hengl’e göre, bunun sonucunda bir kişinin zarar gördüğüne dair henüz bir vaka bildirilmedi.

Yarım litrelik Coca Cola, Fanta, Sprite ve MezzoMix şişeleri mega geri çağırmadan etkilendi

Geri çağırma, markanın 500 mililitre içerikli limonata çeşitlerini etkiliyor: Coca-Cola (Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Zero Lemon, Coca-Cola Zero Sugar Zero Caffeine, Coca-Cola Light), Fanta (Fanta Orange) , Fanta Orange Zero, Fanta Lemon Zero, Fanta Exotic Zero), Sprite (Sprite, Sprite Zero) ve MezzoMix’in son kullanma tarihi 4 Şubat 2025 ile 12 Nisan 2025 arasındadır ve tarihin altında “WP” kodlaması bulunmaktadır.

Şirket çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Olası bir sağlık riski nedeniyle potansiyel olarak etkilenen ürünleri tüketmemenizi tavsiye ediyoruz” dedi. Coca Cola her ay Avusturya pazarına bu tür 14 milyon şişe getiriyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 24.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.