Avusturya’da Gazze Listesi Parlamento Seçimlerine Hazırlanıyor

Avusturya’da Gazze Listesi Parlamento Seçimlerine Hazırlanıyor

Avusturya Filistin ile dayanışma üyeleri olarak Avusturya’da 29 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Parlamento seçimlerine Gazze Listesi olarak girmek istediklerini duyurdu.

Bu sebeple düzenlenen basın toplantısında şu ifadelere yer verildi:

“Avusturya’da Gaza Listesi Parlamento Seçimlerine Hazırlanıyor

Barış, tarafsızlık ve adalet için GAZA listesi, Avusturya’daki dokuz federal eyaletteki barış, insan hakları ve ırkçılık karşıtı aktivistlerden oluşan soykırım karşıtı bir platform. Gaza Listesi’nin öncülüğünü Avusturya’nın tanınan Avukatlarından Dr. Astrid Wagner yapmakta.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü Cafe Rathaus’da basın toplantısı düzenleyen, Liste adayları Avusturya ‘da 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan Ulusal Parlamento seçimlerine hazırlanıyor. Gaza Listesi bir Platform olarak parlamento seçimlerine girmek için imza topluyor.

Liste, Avusturya’nın kendi anayasasına göre tarafsız bir ülke olması sebebiyle tarafsızlığını koruması gerektiği ve insan haklarına saygılı bir şekilde tutum göstermesi çağrısında bulunuldu. Gaza Listesi adına konuşan Dr. Astrid Wagner, Avusturya’nın Filistin’de acil ve kalıcı bir ateşkes için destek olması çağrısında bulunanların ve barış isteyen insanların bu çağrılarına destek olmaya çağırdı.

Farklı kökenlerden, dinlerden ve siyasi görüşlerden gelen Adaylar, Filistin’de adil bir barış perspektifinde, apartheid, sürgün ve baskıya karşı demokratik hakları savunmaktadır. Platform üyeleri Avusturya’da son zamanlarda düşünce özgürlüğünün önündeki engellerin, temel hakların engellenmesi, dış politikanın sadece savaş politikaları etrafında dönmesi ve buna rağmen halkın düzen partilerinden farklı düşünen adayları duyması için destek çağrısında bulundular. Adaylar, Gaza Listesinin ilkelerinin; Barış, Adalet ve tarafsızlık politikasını Avusturya ve Avrupa birliğinde dile getirmek istediklerini belirttiler.

Adaylar arasında farklı milletlerden aynı zamanda Türkiye kökenli Avusturya’da yaşayan bilinen adaylarda bulunmakta.

Gaza Listesinin seçimlere girmesi için 9-30 Temmuz 2024 tarihleri arasında Avusturya çapında her eyalet için 400 ile 500 imzaya ihtiyaç vardır. İmzaların toplanması ile Gaza Listesi oy pusulasında yerini alacaktır.

Gaza Listesinin internet sitesinden daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. www.gaza.vote| ©DerVirgül

Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.