Avusturya’da göçmenlere yönelik sosyal yardımların kesilmesi planlanıyor!
İktidarda olan Halk Partisi [ÖVP], göçmenlerin ancak beş yıllık yasal ikametten sonra tam sosyal yardım almalarını istiyor. Ayrıca, yardımların nakit para olarak ödenmemesini savunuyor…
Avusturya Halk Partisi [ÖVP], “Gelecek Planı 2030 “u kamuoyuyla paylaştı. Şu anda hazırlanan bir taslak, diğer hususların yanı sıra sosyal yardımlar alanında bir reformun düşünüldüğünü gösteriyor.
Başbakan Nehammer’in açıklamasında, göçmenlerin ancak beş yıllık yasal ikametten sonra tam sosyal yardım almalarını savunması ve ayrıca ayni yardımlar nakit yardımlar aleyhine genişletilecek ve yardımların kötüye kullanılmasına karşı mücadele yoğunlaştırılacak ifadesi, göçmenleri ülkede zor günlerin beklediğini işaret ediyor.
İşte ÖVP’nin “gelecek planı”
Nehammer mart ayında “ulusun geleceği üzerine” yaptığı bir açılış konuşmasında önümüzdeki yıllara ilişkin görüşlerini ortaya koymuş ve böylece mevcut koalisyon ortağı Yeşiller’i saf dışı bırakmıştı. Nehammer’in ilkelerinin tematik olarak ele alınacağı “Gelecek Alanı Diyalogları “nın ilki haziran ortasında “Şehir ve Ülke” alanında başladı. Bunu haziran sonunda “Toplum, Güvenlik ve Avrupa” konusu takip etti. Bunun seçim kampanyasına erken başlamakla bir ilgisi olmadığı vurgulandı.
Sosyal yardım sisteminde arzu edilen reform üzerinde çalışılıyor
Şimdi de sosyal yardım sisteminde yapılmak istenen reform için bir taslak hazırlanıyor. Taslakta ÖVP, 2030 yılında Avusturya’nın “ülkedeki herkese ihtiyaç duydukları desteği sağlayabilecek” bir “konumda olmaya devam etmesi” gerektiğini belirtiyor. Bununla birlikte, sosyal harcamalar son yıllarda keskin bir şekilde arttığı için, “yerel sosyal sistemin yüksek kalitesi korunmalıdır”. Bu nedenle, gelecekte “yalnızca Avusturya sosyal sistemine daha önce ödeme yapmış olanların sosyal yardımlara tam olarak hak kazanması” ilkesi uygulanmalıdır deniyor.
Ayni yardımlara odaklanılacak
Ayrıca, ayni yardımlara odaklanılacaktır. Bu, yerel sosyal sistemi “sürdürülebilir” bir şekilde rahatlatmalı ve “geleceğe uygun” hale getirmelidir. Devlet desteğini sadece “gerçekten ihtiyacı olanlar almalıdır deniyor. | ©DerVirgül