Avusturya’da işsizlik ağustos ayında arttı

Avusturya’da işsizlik ağustos ayında arttı

Yerli sanayi ve inşaat sektöründeki zayıflık, işgücü piyasasında süregelen sorunlara yol açıyor.

Ağustos ayının sonunda, İş ve İşçi Bulma Kurumuna [AMS] işsiz toplam 352.256 kişinin kayıtlı olduğu kaydedildi.

Buna göre 287.458 kişi işsiz ve 64.798 kişi AMS tarafından verilen meslek kurslarına katılıyor.

Çalışma Bakanlığı’nın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında işsizlerin sayısı 31.497 arttı.

Çalışma ve Ekonomi Bakanı Martin Kocher (ÖVP), Viyana’da düzenlediği basın toplantısında mevcut işgücü piyasası verileri hakkında şunları söyledi: “Ağustos ayı sonunda işsizlik oranı yüzde 6,7 idi; bu, hâlâ son on yılın en düşük üçüncü işsizlik oranı.” Ancak işgücü piyasası “ekonomik zorluklara rağmen nispeten istikrarlı olmaya devam ediyor”.

Kocher, Avusturya gibi ihracat odaklı bir ekonomi için durumun “o kadar kolay olmadığını”, çünkü diğer şeylerin yanı sıra, en büyük ticari ilişki kurulan Almanya’daki ekonomik dalgalanmaların etkili olduğunu vurguladı.

AMS yönetim kurulu üyesi Johannes Kopf yazılı bir açıklamada, “Avusturya şu anda önemli bir endüstriyel durgunluk yaşıyor” dedi. “Maalesef küresel ekonomiden daha güçlü bir ivme gelmesine dair yakın bir ihtimal yok ve ilk göstergelerimiz burada yakın bir yükselişe işaret etmiyor” diye ekledi.

Çalışma Bakanlığı’na göre istihdam edilenlerin sayısı 4 milyonun üzerinde tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. Çalışma Bakanı, daha önce hiç bu kadar çok kişinin Ağustos ayı sonunda istihdam edilmediğini söyledi. Ekonomik durum nedeniyle, AMS’ye hemen müsait olduğu bildirilen boş kontenjanların sayısı yüzde 15 düşüşle 93.000’in biraz altına düştü.| ©DerVirgül

Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.