Avusturya’da kışlada vurularak hayatını kaybeden Mustafa, bugün Türkiye’ye götürülüyor

Avusturya’da kışlada vurularak hayatını kaybeden Mustafa, bugün Türkiye’ye götürülüyor

İki gün önce Avusturya’nın Kärnten Eyaletine bağlı Spittal an der Drau kasabasındaki, Türkkaserne [Türk Kışlasında] meydana gelen acı olayda, 21 yaşında askerlik görevini yapan Mustafa P. vurularak hayatını kaybetti.

“Türkkaserne” Türk kışlasındaki 21 yaşındaki federal ordu mensubu Mustafa P.’ye P 80’lik tabancanın henüz bilinmeyen bir nedenle ateş aldığı ve 21 yaşındaki askerin vücudunun üst kısmından vurulduğu bildirildi. Ağır yaralanan asker acil helikopterle hastaneye kaldırıldığı, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen genç askerin kurtarılamadığı kaydedildi.

Bu arada şüphelinin kapsamlı sorgusu perşembe günü de devam etti. 20 yaşındaki şüpheli askerin, Mustafa’yı nöbetçi olarak görev yaptığı sırada saat 16.00 sıralarında vurduğu söyleniyor.

Silahın kendi kendine ateş alması olanaksız

Kullanılan silahın [orduda “P80” olarak bilinen Glock 17] teknik bir arıza nedeniyle kendi kendine ateşlenmesi mümkün olmadığından, genç adamın onu bilinçli olarak ateşlemiş olabileceğini varsaymak mantıklıdır. Bu nedenle polis çok yönlü soruşturulma yürütüldüğünü belirtti.

Öte yandan kesin olmamakla birlikte, hayatını kaybeden Mustafa’nın çevresindeki insanlar arasında, silahı ateşleyen askerin ırkçı davranışlar sergilediği yönünde söylenti olduğu bilgisine ulaşıldı.

Cenaze namazı kılındı

Perşembe günü yaşadığı bölgedeki bir camide cenaze namazı kılınan Mustafa’nın cenazesi, bugün akşam saatlerinde Viyana havalimanından memleketi Yozgat/ Özler kasabasına götürüleceği öğrenildi.

ATİB Mevlana Derneği’nde düzenlenen cenaze törenine, T.C. Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan ve kasaba belediye başkanının da katıldığı bildirildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 24.10.2024
Düzenleme: 24.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.