Avusturya’da kızamık salgını | 500’den fazla vaka

Avusturya’da kızamık salgını | 500’den fazla vaka

Avusturya’da giderek daha fazla kızamık vakası kaydediliyor ve daha fazla enfeksiyon bekleniyor.

AGES’e [Sağlık ve Gıda Güvenliği Ajansı] göre, Perşembe günü söylendiği gibi, yılın başından bu yana 502 doğrulanmış kızamık vakası yaşandı. Viyana Tıp Üniversitesi virüs immünolojisi profesörü Judith Aberle Twitter’da “Bu, son 20 yılın en yüksek rakamı” diye yazdı.

Geçtiğimiz yılın tamamında ülkede 186 vaka rapor edildi. Bu yıl kızamık hastası olan 489 kişinin hastaneye yatış verileri şu anda mevcut. Dördü yoğun bakımda olmak üzere 105 kişi hastanede tedavi altına alındı. Uzman Aberle, mevcut vaka sayıları düşük olsa da farkındalığı artırmak ve aşı sayısını artırmak için çok daha fazlasının yapılması gerektiğini söylüyor.

Kızamık oldukça bulaşıcı bir damlacık enfeksiyonudur. AGES, bazen akciğerlerde ve beyinde iltihaplanma gibi yaşamı tehdit eden komplikasyonların ortaya çıkabileceğini açıkladı. Uygun yüksek aşılama oranlarıyla virüs ortadan kaldırılabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için nüfusun yüzde 95’inin bağışık olması gerekiyor. Kızamık aşısı, kızamık-kabakulak-kızamıkçık (MMR)’a karşı karma bir aşıdır. 9 aylıktan itibaren iki aşı yapılması tavsiye edilir.| ©DerVirgül

 

Yayınlama: 12.09.2024
Düzenleme: 12.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.