Avusturya’da sığınmacılara zorunlu çalışma | Reddeden 200 kişinin cep harçlığı kesildi

Avusturya’da sığınmacılara zorunlu çalışma | Reddeden 200 kişinin cep harçlığı kesildi

Temmuz ayından bu yana, Avusturya’da 900’den fazla sığınmacı, görev ve çalışma kataloğu kapsamında yaklaşık 37.000 saat çalışırken, 200 kişinin de gerekli işi yapmayı reddettikleri için cep harçlıkları azaltıldı.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner [ÖVP], Salı günü Korneuburg’da federal bakımdaki sığınmacıların görev ve iş yükleri listesini değerlendirdi. Buna göre, düzenlemenin uygulamaya konulduğu 20 Temmuz’dan bu yana Avusturya genelinde yaklaşık 940 kişi 37 bin saat çalıştı. 200 retçinin cep harçlıkları azaltıldı. Çalışma ücreti saat başına 1,60 Euro’dur.

Görev listesine göre 37.000 saat çalıştı

Karner bir basın açıklamasında, görev kataloğu ve genişletilmiş çalışma kataloğunun “işleyen bir temel hizmet için önemli önlemler” olduğunu söyledi. Amaç “katı ve adil temel bakım, katı kurallar ve istismarla mücadele”dir dedi.

Salı günü gelen bilgilere göre, 3 Haziran’dan bu yana federal temel bakım tesislerinde 14 yaş ve üzeri tüm sığınmacılar için zorunlu olan kılavuz ve standartlara ilişkin eğitime şu ana kadar 1.950’den fazla kişi katıldı. 23’ünün uyarılması gerekti ve beş retçinin cep harçlıkları düşürüldü. Kurslar kültür ve görgü kuralları, eşitlik, haklar ve görevler, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile antisemitizmle mücadele konularını içerdiği belirtildi. Mazeretsiz olarak devamsızlık yapan kişilerin, tıpkı çalışmayı reddedenlere uygulandığı gibi harçlıksrından kesintiye gidilecek.

Pilot projede Korneuburg’daki sığınmacılarda uygulandı

Korneuburg’da Kasım’dan Temmuz’a kadar bir pilot projede 28 sığınmacı görevlendirildi. Şehirde temizlik çalışmaları yaptılar, parklardaki yaprakları topladı, ağaçları budadılar ya da kar kürediler. Topluluk tanınma ücreti, ayda 110 Euro’yu geçmeyecek şekilde saat başına 4,50 euro olarak belirlendi. Belediye Başkanı Christian Gepp [ÖVP], Korneuburg için “katma değer” olduğu yorumunda bulundu.

Federal Bakım ve Destek Hizmetleri Ajansı’nın [BBU] genel müdürü Andreas Achrainer, “İnsanlar biraz iş yapmak istiyor, insanlar bir şeyleri geri vermek istiyor” dedi. “Özellikle gençlere eşlik etmek, onlara sadece hakların değil, sorumlulukların da olduğunu, ortak bir yolda yürümemiz gerektiğini göstermek önemlidir” diye konuştu. |© DerVirgül

Yayınlama: 27.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.