Avusturya’da Türk Sürücü Kursu Okulları ”Sınav Yanıtlarını” Satıyor İddiası

Avusturya medyasında çıkan iddialara göre, Türkiye göçmenlerinin işlettiği ehliyet sürücü kursu okullarında, rüşvet ve sınav yanıtlarının 2000 Euro’ya satıldığı iddia edildi.

Avusturya’da Türk Sürücü Kursu Okulları ”Sınav Yanıtlarını” Satıyor İddiası

Avusturya Ulaştırma Bakanlığı Tarafından, 2019 yılından itibaren ehliyet sınavlarının Türkçe diline çevrilmeyeceği duyurulmuştu.

 

Türkçe Ehliyet Sınavlarının kardırılma haberlerinin hemen arkasından, Kronen Zeitung Türkiye göçmenlerine ait sürücü kursu okulları hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

 

Gazete, Türkiye göçmenlerine ait Sürücü Kursların da (Fahrschulen) dolandırıcılık ve rüşvet olaylarının yaşandığını iddia etti.

 

18 yıllık bir ehliyet sürüş sınavcısının gazeteye konuştuğunu ileri sürerek, ehliyet sınavlarında, Almancanın devamlı sorun olduğunu, sürücü kurs öğretmenlerinin aynı zamanda tercümanlık yaptığını söyledi.

 

Tercümanın doğru çevirip çevirmediğini bilemediğini söyleyen sürüş sınavcısı, bazı örnekler verdi.

 

12 yıl önce Avusturya’ya gelen bir kadının sınavın da, anladım ki bir tek kelime bile Almanca bilmiyor. Bu durumda, yazılı trafik işaretlerini (inşaat tabelası, yönlendirme tabelası) nasıl okuyup ve nasıl anlayacak diye sordu.

 

Öte yandan, baş örtüsünün örtünme şeklinden dolayı sürüş anında görüş acısında sorun yaşandığını ileri sürdü.

 

Sürüş sınavcısı, Türkiye göçmenlerine ait sürücü kursu okullarının, sınav sorularının 2000 Euro’ya yanıtlarının verildiğini iddia etti.

 

Sürücü kursu okullarının, öğrenci başarı limitinin olduğunu söyleyerek, bir sürücü kursu okulunda %40 başarısız öğrenci olduğunda, o sürücü kursu okulu sorun yaşamaktadır. Bana göre, bu sürücü kursu okulları %40’ı aşmışlardır.

 

Böyle durumlarda meslektaşlarım, sürücü kursu okul yönetimiyle bir akşam yemeği yiyorlar diyerek, rüşvet aldıklarını iddia etti. (virgül.at)

Yayınlama: 28.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.