Avusturya’da vurularak hayatını kaybeden asker Türkiye kökenli

Avusturya’da vurularak hayatını kaybeden asker Türkiye kökenli

Avusturya’nın Kärnten Eyaletine bağlı Spittal an der Drau kasabasındaki, ismini “Johann Baptist Türk”den alan Türkkaserne [Türk Kışlasında] meydana gelen acı olayda, 21 yaşındaki bir asker vurularak hayatını kaybetti.

Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Michael Bauer, kısa mesaj servisi X [eski adıyla Twitter] aracılığıyla olayın salı günü [bugün] saat 16.00’dan kısa bir süre sonra meydana geldiğini söyledi.

İlk bilgilere göre, “Türkkaserne” Türk kışlasındaki 21 yaşındaki federal ordu mensubu askere, 80’lik tabancadan henüz bilinmeyen bir nedenle ateş aldığı ve 21 yaşındaki askerin vücudunun üst kısmından vurulduğu bildirildi. Ağır yaralanan asker acil helikopterle hastaneye kaldırıldığı, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen genç askerin kurtarılamadığı kaydedildi.

Başbakanlık, Büyükelçi Ceyhun’u arayarak aileye ve elçiye taziyelerini bildirdi

Resmi olmayan makamlardan öğrendiğimiz duyumlardan yola çıkarak iletişime geçtiğimiz, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, hayatını kaybeden askerin Türkiye kökenli olduğunu söyleyerek, üzüntülerini dile getirdi.

Der Virgül’ün sorularını yanıtlayan büyükelçi Ceyhun, olayla ilgili başbakanlığın kendisine ulaştığını ve Başbakan Karl Nehammer’in hem kendisine hem de hayatını kaybeden askerin ailesine taziyelerini ilettiğini söyledi.

Ceyhun genç askerin babasıyla görüştü

Büyükelçisi Ozan Ceyhun, hayatını kaybeden Türkiye kökenli askerin acılı babasıyla görüştüğünü ve başsağlığı dilediğini, ayrıca Başbakan Karl Nehammer’inde taziye mesajını ve üzüntülerini aileye ilettiğini belirtti.

Ceyhun acılı babayla yaptığı görüşmede, Avusturya makamlarıyla birlikte soruşturmayı hem T.C. Salzburg Başkonsolosluğunun hem de Büyükelçiliğin ailenin yanında olarak ve yasal sürecin işleyişinin sıkı bir şekilde takipçisi olacaklarının güvencesini verdiğini söyledi.

Genç askerin ölümüne neden olan diğer askerin gözaltında olduğunu belirten Ceyhun, üzüntümüz büyük, terhisine bir hafta kalmış kardeşimizin başına gelen elim olay bizleri derinden üzmüştür diye konuştu. |© DerVirgül

Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.