Avusturya’da “zorunlu olmadıkça tren yolculuğu yapmayın” çağrısı

Avusturya’da “zorunlu olmadıkça tren yolculuğu yapmayın” çağrısı

Avusturya’nın büyük kesimlerinde yaşanan fırtına ve su baskınları nedeniyle ÖBB, mevcut seyahat uyarısını perşembe akşamına kadar uzattı.

Federal Demir Yolları pazar akşamı “ÖBB sizi zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınmaya çağırıyor” dedi. Yaklaşık 40 güzergah kesintisi nedeniyle Aşağı Avusturya’nın büyük bölümünde demiryolu trafiği büyük ölçüde kısıtlı kaldı.

Aşağı Avusturya’da fırtınalar: demiryolu trafiğinde aksamalar

Batı rotası, kötü hava koşulları nedeniyle Viyana Merkez İstasyonu/Viyana Batı İstasyonu ile St. Valentin arasında kesintiye uğradı. ÖBB uzun mesafe trenleri St. Valentin ve Salzburg arasında çalışmaktadır. Westbahn trenlerinin Linz ile Salzburg arasında çalıştığı söylendi. ÖBB ile Westbahn arasında karşılıklı bilet tanıma konusunda anlaşmaya varıldı. ÖBB bileti olan yolcular St. Valentin-Salzburg arasındaki Westbahn trenlerini, Westbahn bileti olan yolcular da ÖBB trenlerini kullanabilecek.

Viyana ile Mürzzuschlag arasındaki güney rotasındaki uzun mesafe trafiği saat 18.00’de durdurulmuştu. ÖBB’ye göre, Karintiya’ya gidiş-dönüş şehirlerarası trenler Bruck an der Mur’da başlayıp bitiyor. Fırtına nedeniyle Graz’dan Viyana’ya giden demiryolu seferleri Mürzzuschlag’da sona erdi. Viyana Merkez İstasyonu ile Hegyeshalom arasındaki Doğu Demiryolu da saat 18.00’de kapatıldı. ÖBB’ye göre Prag ile Graz arasındaki Railjet seferleri yalnızca Prag ile Viyana arasında sefer yapıyor. Güzergahların kapatılması nedeniyle tüm Nightjet bağlantılarının da iptal edildiği belirtildi.

Seyahat uyarısından etkilenen ÖBB biletlerinin iadesi yapılacak

Federal Demiryolları, hava koşullarının izin vermesi halinde batı ve güney güzergahlarındaki ana güzergahlarda acil otobüs programı düzenlenmesi için çaba sarf edildiğini vurguladı. Ancak sabit taşıma süreleri garanti edilemez. Federal Demiryolları’ndan yapılan açıklamaya göre, Aşağı Avusturya eyaletiyle koordineli olarak, yarın (Pazartesi) kriz bölgelerinde düzenli Postbus seferlerinin yapılmaması konusunda anlaşmaya varıldı.

Ayrıca yurt içi, yurt dışı ve gece treni biletlerinin tamamında tren bağlantıları kaldırıldı. Bunlar şu andan itibaren gelecek hafta Pazar gününe kadar geçerlidir. Seyahat uyarısından etkilenen trenlerin ÖBB biletleri iade edilir. ÖBB ayrıca müşteri hizmetlerinde daha uzun bekleme süreleri için anlayışınızı istedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.