Avusturya’daki Suriyeli sığınmacılar, “Suriye’ye tatile gidiyor!”

Avusturya’daki Suriyeli sığınmacılar, “Suriye’ye tatile gidiyor!”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg [ÖVP] bir röportajında Suriyeli mültecilerin Suriye’de tatil yaptıklarına dikkat çekti. Bakana göre bu, sığınma hakkını kaybettiği anlamına geliyor.

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, tüm Avrupa sığınma sistemini sert bir şekilde eleştirdi. “Avrupa sığınma sisteminin tamamen yeniden tasarlanması gerekir” dedi.

| Elite Home, Favoritenstrasse 82,1100 Wien 0664-1166668

Schallenberg, “İsmine yakışan akıllı dış sınır korumasını” savunuyor ve “sığınma hakkı olmayan kişilerin daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilebilmesini” talep ediyor.

Schallenberg: “Turizm mi?”

Daha sonra Schallenberg, Avusturya’ya gelen savaş mültecilerinin artık eski anavatanlarına geri döndüklerini açıklıyor: “Ülkenin tamamı savaş bölgesi değil. Oraya tatile giden ve ailelerini ziyaret eden insanlar tanıyorum, bu turizmdir” dedi.

Schallenberg: Geldikleri ülkeye tatil amaçlı gidebiliyorsa artık bariz bir sığınma nedeni yok demektir. Bir mülteci geldiği ülkeye aile kutlamasına veya düğüne gidiyorsa, o zaman kesinlikle risk altında değil diye konuştu.

Kendi koalisyon ortağımız da şu anda önümüzde duruyor. Dışişleri Bakanı, Yeşiller’in sınır dışı edilmeleri önleyeceğini belirterek, “Çekmecede Kazakistan ve Moğolistan ile imzalanmaya hazır iki anlaşmamız var. Büyük üzüntüyle bunlar koalisyon ortağımız tarafından engelleniyor” bilgisini verdi. | ©DerVigül

Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.