Avusturya’dan Türkiye’ye giden kadının, ıslak mendil paketine sakladığı 63.750 Euro ele geçirildi

Avusturya’dan Türkiye’ye giden kadının, ıslak mendil paketine sakladığı 63.750 Euro ele geçirildi

Maliye Bakanlığı pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avusturya gümrüklerinin 2024 yılının ilk yarısı için başarılı bir bilanço sunduğunu duyurdu.

Yaklaşık 1.600 gümrük memuru 332.391 kontrol gerçekleştirdiği söylenirken, gümrük memurlarını daha çok nakit para ve tütün mamulleri ele geçirdiği vurgulandı.

Avusturya Gümrük Ofisi [ZAÖ] memurları, geçen yılın aynı dönemindeki 37 vakaya kıyasla 69 vakada sınırdan kaçırıldığı iddia edilen büyük miktarlarda nakit para tespit etti.

Ocak ortasında eğitilmiş köpekler sayesinde, Çin ve Türkiye’den gelen dört sevkiyata ortaya çıkarıldığı bilgisi verildi. Ele geçirilen bagajda toplam değeri 92.630 euro olan 1.239 adet sahte banknot olduğu söylendi.

Haziran ayının sonunda gümrük memurları, oyuncak ayının içine gizlenen kayıt dışı 21.000 euro nakit paraya el koydu.

Haziran ayı sonunda Linz Havalimanı’nda düzenlenen bir başka kontrolde ise, para koklayan eğitimli köpek, Türkiye’ye seyahat etmek isteyen 59 yaşındaki Avusturya vatandaşı bir kadının çantasını şüpheli buldu. Kadının cüzdanında ve bir ıslak mendil paketine saklanmış toplam 63.750 euro ele geçirildi.

Yasa dışı tütün ticareti

Tütün ürünleriyle yasa dışı ticaretin de gelişmesi bekleniyor: gümrük memurları 1.467 vakada tütün ürünleri keşfetti; bu, yaklaşık yüzde 18’lik bir artışa karşılık geliyor; tutuklamaların çoğu Viyana Havalimanı’nda ve mobil trafik kontrolleri sırasında meydana geldi.

Ocak ayı başında 34 yaşındaki bir Bulgar, A8 otoyolunda römorkunun arkasında 20 bin 200 sigara kaçakçılığı yaparken yakalandı.

Ayrıca, A4’te arabanın bagajında ve arka tamponunda 10.400 sigara kaçırmaya çalışan 5 Bulgar vatandaşı yakalandı.

İlztal trafik kontrol noktasında da gümrük görevlileri bir Rumen otomobilinde 126 kilo nargile tütünü buldu. 36 yaşındaki sürücü herhangi bir gümrük belgesi ve tüketim vergisi belgesi sunamaması nedeniyle tutuklandı.

Egzotik hayvanlar ve onlardan yapılan ürünler açıkçası hala talep görüyor.

Nesli Tehlike Altındaki Türler Yasası kapsamındaki yakalamalar, geçen yılın aynı dönemindeki 53 vakadan sonra 64 vakaya yükseldi. Örneğin ABD ve Singapur’dan iki sevkiyat Viyana posta dağıtım merkezinde açıldı. Gümrük memurları bir timsah derisi cüzdan ve bir çift piton derisinden yarım bot buldu.

Uyuşturucu: Tutuklamaların sayısı azaldı

Narkotik uyuşturucu vakalarında ele geçirilenlerin sayısı yüzde 14 düşüşle 701 vakaya geriledi. Arlberg S16 otoyolunda mobil trafik kontrolü sırasında memurlar, arama köpeği kullanarak 38 yaşındaki Macar’ın üzerinde 500 gram kenevir otu ve 180 gram kenevir yağı buldu. Nisan ayı sonunda ABD’den gelen iki sevkiyata posta dağıtım merkezinde el konuldu. Toplamda 2,5 kilogram esrar içeren toplam 1.000 eklem içeriyordu. Paketlerden birinde ayrıca 420 gram esrar reçinesi bulundu. Maliye Bakanlığı, Aşağı Avusturya’da mayıs sonu ve haziran ayı sonunda ekspres sevkiyatlarda yapılan önemli denetimler sırasında, ZAÖ arama köpeklerinin İtalya’dan gelen üç sevkiyatta toplam yaklaşık 29 kilogram esrar ve 8,8 gram esrar reçinesi bulduğunu açıkladı.

Yetkililer bu tutuklamalara ek olarak toplam 3,74 milyar euro civarında vergi ve cezalardan doğan bir gelir elde edildiğini belirtti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.