Avusturyalı taraftarlar “yabancılar dışarı” diye bağırıyor

Avusturyalı taraftarlar “yabancılar dışarı” diye bağırıyor

Leipzig’deki kırmızı-beyaz-kırmızı Avrupa Şampiyonası kutlamaları çirkin görüntülere sahne oldu. Birkaç Avusturyalı “taraftar” İsviçre televizyonunda yabancı düşmanı bir şarkı söylediği görüldü.

“Ausländer raus” “yabancılar dışarı”

Kırmızı-beyaz-kırmızı taraftar kıyafetleri giyen bir grup, İsviçre televizyon kanalı SRF’nin 16 turunun oynanacağı Leipzig’de yayınladığı bir klipte yabancı düşmanı bir slogan söylerken açıkça duyulabiliyor.

Avusturya’nın ikinci grup maçında da “Defend Europe” pankartı Avusturya taraftar bloğunu karıştırmıştı. Yani bu EURO’daki ilk taraftar skandalı değil.

İsviçre gazetesi “Blick” şu yorumu yaptı: “Kırmızı-beyaz-kırmızı coşkunun ortasında, bir grup uslanmaz taraftar stadyuma giderken, kameraların önünde aşağılık yüzlerini gösterdiler.”

Salı günü öğleden sonra, yaklaşık 10,000 Avusturyalı taraftar, barışçıl ve neşeli taraftar yürüyüşleriyle Leipzig’den güzel görüntüler sağlamıştı.

Daha geçen hafta takım sorumlusu Ralf Rangnick, Avusturya ve Almanya’daki sağa kayma konusunda uyarıda bulunan ateşli bir çağrı yayınlamış ve şöyle demişti: “Özellikle sağ konusunda uyanık olmalıyız.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.