Avusturyalı Türkler ÖVP’yi mi tercih edecek?

Avusturyalı Türkler ÖVP’yi mi tercih edecek?

Avusturya’da 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerine katılacak olan bazı siyasi partilerin, ülkede yaşayan yaklaşık 350 bin Türkiye kökenliler nezdinde belirledikleri strateji dikkat çekici…

Özgürlük Partisi [FPÖ] tarafından her seçimde “olumsuz” malzeme olarak kullanılan 350 bin ve bunun 180 bini seçmen olan Türkiye kökenli toplum, 2024 genel seçimlerinde ilk defa parti tarafından “olumlu” bir şekilde örnek gösterilmektedir.

Ancak asıl belirleyici olan iktidar da olan Halk Partisi [ÖVP] seçim programıdır.

Türkiye ilişkilerinde olumlu bir yol alan ÖVP, bu ilişkileri sadece iki ülkenin diplomatik çıkar ilişkilerinde bırakmayarak, yıllarca kısmen gördüğü ancak, “zaten SPÖ’nün seçmeni diyerek önemsemediği” 180 bin seçmenin tercihlerinin değiştiğini ileri sürdü.

Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] ve Yeşiller Partisine oy vereceği düşünülen bir toplumun değiştiğini fark ettiğini dile getiren ÖVP’li siyasetçiler, ülkede yaşayan ve özellikle ekonomik etki gücü yüksek olan bu toplumla bütünleşmenin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu belirtti.

ÖVP sözcüsü ile yaptığımız görüşmede sarf ettiği sözlere göre, “Avusturya’nın kalkınmasına katkı sağlayan Türkiye kökenliler, artık kalıplaşmış “göçmen vaatlere” inanan ve kendisini statü olarak gören bir toplum olmaktan çıkarak, daha ileri bir seçmen konumuna erişmiştir. Bu nedenle kalıplaşmış; göçmen geçmişi olan toplumu sadece SPÖ savunur aldatmacasından kurtulmuştur.”

ÖVP’li siyasetçi, “Biz artık biliyoruz ki ve inanıyoruz ki Türkiye’den gelen misafir işçilerin torunları, geldikleri yerin yerlisi oldu, olmaya caba harcıyor” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.