‘’Avusturya’ya Geri Dönüşlerde Getirilen Sigara Miktarı Düşürülsün’’

Korona kısıtlamalarından dolayı, sigaranın Avusturya’ya göre daha ucuz olduğu Slovenya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden alımların azalması, iç tütün piyasasını canlandırdı. Tütüncüler birliği, ülkeye dönüşlerde getirilen sigara adet sayısının düşmesini talep ediyor.

‘’Avusturya’ya Geri Dönüşlerde Getirilen Sigara Miktarı Düşürülsün’’

Avusturya, sigara içenlerin bir AB ülkesinden dört karton sigara beraberinde getirmesine izin veriyor. 

Tütüncüler Birliği Başkanı Josef Prirschl, tütün ödeneklerinde, yani yolcuların başka bir AB ülkesinden Avusturya’ya herhangi bir ödeme yükümlülüğü olmaksızın getirmelerine izin verilen sigara miktarlarında önemli bir indirim yapılmasını istedi. 

Prirschl, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sigara içenlerin dört karton (800 parça sigara) yerine, bir AB ülkesinden yanlarında yalnızca bir karton sigara (200 parça) alabilmeleri gerektiğini söyledi.

Ayrıca 400 puro yerine sadece 100, 200 ince puro yerine 50 ve 1 kilogram ince kesim tütün yerine 250 gram getirilmesine izin verilmeli dendi. 

Prirschl, “Muafiyet sınırlarının düşürülmesi devlete milyonlarca ek gelir getireceği gibi aynı zamanda, Avusturya’da tütüncülerin varlığını güvence altına alacaktır’’ diyerek, bu konuda Fransa’yı örnek gösterdi: ‘’Fransa bir rol modeldir.’’

Açıklamanın devamında, Korona nedeniyle geçtiğimiz yıl kaçak sigaralarda keskin bir düşüş yaşandığı vurgulandı. 

Birçok Avusturyalı ucuz sigara satın almak için Slovenya, Macaristan veya Çek Cumhuriyeti’ne gidiyordu, kısıtlamalar nedeniyle bazen mümkün olmadı. 

Kaçak malların daha az sayıda olması, devlete tütün vergisinden daha yüksek gelir ve tütün satıcıları için daha yüksek satış ve marjlar getirdi dendi. 

Devlet ve tütün üreticileri için bu elverişli konumu nicel bir ithalat kısıtlaması devam ettirmelidir talebinde bulunuldu. 

Avusturya’nın birçok komşu ülkesinde, sigaralar Avusturya’dakinden çok daha ucuzdur.|virgül 

(Not: Dört karton sigara alma serbestisi, sadece AB ülkeleri için geçerlidir. Türkiye için bu yasa geçerli değildir.)

© Bild: virgül 

Yayınlama: 01.02.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.