Başbakan Kurz Cami Kapatma Kararını Neden Cuma Günü Açıkladı?

Avusturya’nın İslam Yasası kanunları dışına çıktığı gerekçesiyle yedi caminin kapatılacağını, yurt dışı oy kullanma işlemlerinin ikinci gününde yapmasının gizemini Virgül.at köşesinde yazmıştı. Kurier gazetesi de zamanlamaya dikkat çekiyor.

Başbakan Kurz Cami Kapatma Kararını Neden Cuma Günü Açıkladı?

Avusturya Koalisyon Hükümeti, İslam Yasaları çerçevesinde denetlemeye aldıkları camilerin, Avusturya yasalarına uymadıklarını iddia ederek, bazı camilerin kapatılacağını ve yine yasalara aykırı olarak, cami imamlarının maaşlarının yurt dışından ödenmesi ve camilerin yurt dışından finans yardımı aldığı gerekçesiyle, kırk civarın da imamın  oturum izinleri iptal edileceğini açıkladı.

 

Virgül.at, Perspektif köşesinde bugün kaleme aldığı yazıda, bu kararın zamanlamasını sorguladı. Hükümetin cami kapatma kararı, Türkiye seçimleri kapsamında yurt dışı oy kullanma işlemlerinin ikinci gününde açıklamasının, ‘’danışıklı dövüş’’ olduğunu iddia etmişti.

 

Aldığımız duyumlara göre, Başbakan Kurz bu zamanlama yönünde uyarılmış, buna rağmen açıklama yapılması engellenememiştir. Başbakana yakın çevrelerden aldığımız bilgilere göre, Kurz, bu açıklamanın zamanını bilinçli bir şekilde, seçim günlerine denk getirdiği iddia edilmekte.

 

Bu gün akşam saatlerinde, Kurier gazetesi bir röportaj yayınlayarak, Virgül.at’nin Perspektif köşesinde, Başbakan Kurz’un açıklamalarına yaptığı öngörüyü destekledi.

 

Kurier gazetesinden Ida Metzger’in İslam Uzmanı Mouhanad Khorchide ile yaptığı söyleşinin dikkat çeken bölümleri şöyle;

Khorchide ‘’ Dernekler yasal durumun ve yabancı finansmanın yasaklanmasının farkındadırlar ve buna bağlı kalmayanlar anayasal bir devlette sonuçlara katlanmak zorundalar.’’

Devletin on yıllardır bu konuya uzak durmuş olması oldukça yanlıştı diyen Khorchide, İslami din eğitimi veya İslami anaokulları olsun, camilerde vaaz edilen ve hafta sonları öğretilen şey olsun. Bununla ilgili henüz pek bir şey bilmiyoruz. Eylem haklıydı, sadece zamanlama biraz yanlış.

 

Khorchide konuşmasına söyle devam etti, ‘’Avusturya yasalarını ciddiye almayan bu derneklere açık bir işarettir.

Öte yandan, seçim kampanyasının ortasında bulunan Erdoğan, Avusturya hükümeti üzerindeki baskıyı artıracak.

Türk topluluğunu şu mesajla manipüle etmeye çalışacak: “Seni istemiyorlar, ama ben senin başkanınım. 

Öyleyse beni seç, çünkü sizler ilk ve en önemlisi Türksünüz. ”

Maalesef bu, Recep Tayyip Erdoğan için bir seçim yardımı.

Bu da Avusturyalılar ile Türkiye kökenli vatandaşları daha da fazla bölecek.

Çünkü Avusturya hükümeti camiler kapatıyor ve Erdoğan camileri finanse ediyor.’’dedi(virgül.at)

 

 

 

Yayınlama: 10.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.