Büyükelçi Ceyhun, Avusturya Entegrasyon bakanıyla veda görüşmesi yaptı

Büyükelçi Ceyhun, Avusturya Entegrasyon bakanıyla veda görüşmesi yaptı

Yakın zamanda görev süresi bitecek olan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avusturya Federal Kadın, Aile, Entegrasyon ve Medya Bakanı Susanne Raab’ı [ÖVP] makamında ziyaret etti.

Der Virgül’e konuşan Büyükelçi Ceyhun, “Bakan Raab’ın büyükelçilik bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklere verdiği desteğin, Avusturya’da yaşayan Türk toplumunda yarattığı olumlu yansımalarının konuşulduğu bir buluşma olduğunu söyleyerek, özellikle 15 Mayıs 1964 tarihinde imzalanan işgücü anlaşmasının 60. Yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katılması buluşmanın odak noktası oldu” dedi.

“Türkiye ile Avusturya arasında imzalanan işgücü anlaşmasının 60. Yılı münasebetiyle 28 Mayıs 2024 tarihinde Viyana’daki Lihtenştayn Sarayı’nda yapılan etkinliğe katılan Federal Kadın, Aile, Entegrasyon ve Medya Bakanı Susanne Raab, geriye dönük uygulanan entegrasyon politikalarını dışlayan bir konuşma yaparak, Türk toplumunun ileriye dönük gidişatındaki kararlılığına vurgu yaptığına değinen Ceyhun, Avusturya’nın Başkenti Viyana’daki Türk Büyükelçiliğinde alışık olunmayan Avusturyalı siyasilerin ziyaretleri kapsamında, Türkiye – Avusturya dostluk antlaşmasının 100. yıl resepsiyonuna da katılan Raab’ın verdiği mesajla, Türk toplumunun Avusturya için değerinin kanıtlandığını görmüş olduk diye konuştu.

Öte yandan, Ozan Ceyhun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Bugün Federal Bakan Sayın Susanne Raab’ı ziyaret ederek kendisine Büyükelçi olarak görev yaptığım süre boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinliklere verdiği destek için teşekkür ettim. Türkiye-Avusturya Dostluğunun 100. Yılını Büyükelçiliğimizde ve Avusturya’ya Göçün 60. Yılını Palais Lichtenstein’de çoşkuyla kutlarken yaptığı muhteşem konuşmaları eminim hepimiz hep hatırlayacağız. 4,7 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz tüm işbirlikleri için hem Sayın Bakan Susanne Raab‘a hem de aynı zamanda mükemmel Türkçe konuşan ekibine teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. | ©Der Virgül

Yayınlama: 16.10.2024
Düzenleme: 16.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.