Cumhurbaşkanı bugün yol haritasını açıklayacak

Cumhurbaşkanı bugün yol haritasını açıklayacak

Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen Salı günü basın karşısına çıkarak, hükümeti kurma görevini hangi partiye vereceğini açıklayacak.

Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, yeni Ulusal Konsey’de temsil edilen partilerin tüm temsilcileriyle görüşmelerini tamamladı. Salı günü saat 13:00’te yapacağı basın açıklamasıyla, koalisyon hükümetinin kurulması kapsamında bir yol haritası çizeceği bekleniyor.

Avusturya devlet başkanı Pazartesi günü FPÖ, ÖVP ve SPÖ’nün parti liderlerini Hofburg’a davet etti ve onlarla hükümet konusunda nasıl ilerleyebileceklerini tartışmıştı.

FPÖ lideri Herbert Kickl, Federal Cumhurbaşkanı ile yakınlaşma görüşmelerini başlattı. Ancak ne bire bir görüşme öncesinde ne de sonrasında ikisi de içerik veya olası sonuçlar hakkında yorum yapmadı.

Kickl’ın ardından ÖVP Şansölyesi Karl Nehammer ve SPÖ lideri Andreas Babler de Van der Bellen’e konuk oldu. Ancak Halk Partisi ve Sosyal Demokratların iki lideri de Cumhurbaşkan ile yaptıkları görüşmenin ardından resmi olmayan sessizlik yeminine uydu.

Ancak Kickl, Nehammer ve Babler, Federal Başkan açıklama yaptıktan sonra nasıl ilerleyecekleri konusunda yorum yapacaklarını açıkça belirttiler. 22 Ekim Salı günü de durum tam olarak böyle.
Saat 13.00’te Van der Bellen halkı bilgilendirecek. | ©DerVirgül

Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.