Cumhurbaşkanı siyasi parti liderleriyle görüşmeye başladı

Cumhurbaşkanı siyasi parti liderleriyle görüşmeye başladı

Pazartesi günü [bugün] Avusturya Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Ulusal Konsey seçimlerinin ardından parlamentodaki partilerin liderleriyle müzakere maratonuna devam etti.

Pazartesi günü Hofburg’un ilk konuğu ÖVP başkanı Karl Nehammer oldu.

Nehammer’dan daha sonra herhangi bir açıklama gelmedi. Şansölye, Hofburg’dan ayrılmadan önce kendisine sorulan bir soruya yanıt olarak, konuşmanın “güven verici” olduğunu söyledi.

ÖVP liderinin bir sonraki açıklamasının ancak Federal Cumhurbaşkanı’nın görüşmeleri tamamlandıktan sonra, yani Salı veya Çarşamba günü olması bekleniyor.

Nehammer’ın ardından SPÖ Başkanı Andreas Babler’in de bu Pazartesi günü cumhurbaşkanlığı makamına gelmesi bekleniyor.

NEOS başkanı Beate Meinl-Reisinger ve Yeşiller Partisi sözcüsü Werner Kogler ile Salı günü yapılacak görüşmeler sonrasında tur tamamlanmış olacak.

Ancak o zaman Van der Bellen’in hükümet kurma yetkisini verdiğini, yoksa taraflar arasındaki görüşmeleri mi bekleyeceği netlik kazanmış olacak.

Öte yandan FPÖ başkanı Herbert Kickl, Van der Bellen’le Cuma günü görüşmüştü.

Ulusal Konsey seçimlerinden sonra: Başlangıç pozisyonu bu kez özellikle karmaşık

Diğer partilerin hiçbiri Kickl yönetimindeki FPÖ ile koalisyon kurmak istemediği için bu kez başlangıç pozisyonu oldukça karmaşık. Öte yandan ÖVP ve SPÖ’nün yalnızca tek oy avantajı var ve bu da eğer bu koalisyon seçeneği seçilirse, siyasi açıdan üçüncü bir ortağın dahil edilmesini gerekli kılacaktır.|© DerVirgül

Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.