Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bugün Avusturya’ya geliyor

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, birtakım temaslarda bulunmak üzere Avusturya’nın Başkenti Viyana’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Der Virgül’ün resmi kaynaklardan edindiği bilgilere göre, dışişleri bakanı Perşembe günü [bugün] geç saatlerde Viyana’da olacak.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bugün Avusturya’ya geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu perşembe günü Ankara’da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüştükten sonra, Haber Türk televizyon kanalında katılacağı program sonrasında aynı gün geç saatlerde Avusturya’nın başkenti Viyana’da olacağı bildirildi.

Cuma sabahı mevkidaşıyla görüşecek

Cuma günü erken saatlerde resmi temaslara başlayacak olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bir araya gelecek.

Avusturyalı mevkidaşıyla yapacağı görüşme sonrasında, Birleşmiş Milletlere geçecek olan Çavuşoğlu, burada Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı [UAEA] Başkanı Rafael Mariano Grossi ile buluşacak.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu temaslarına, Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı’nda [AGİT] devam edecek ve AGİT Genel Sekreteri Helga Schmid ile bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yoğun resmi temasların ardında, Uluslararası Demokratlar Birliği Avusturya [UID] tarafında verilen iftara katılacak.

Dışişleri Bakanının, cuma günü geç saatlerde Avusturya’dan ayrılarak Türkiye’ye dönmesi bekleniyor. | © DerVirgül

 

Yayınlama: 13.04.2023
Düzenleme: 13.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.