Eski Şansölye Brigitte Bierlein hayatını kaybetti

Eski Şansölye Brigitte Bierlein hayatını kaybetti

Avusturya’nın ilk kadın şansölyesi eski VfGH başkanı Brigitte Bierlein 74 yaşında hayatını kaybetti.

Şansölye Karl Nehammer’in (ÖVP) Twitter (“X”) üzerinden duyurduğu gibi, eski Şansölye Brigitte Bierlein Pazartesi günü hayatını kaybetti. Anayasa Mahkemesi eski Başkanı 74 yaşındaydı.

Nehammer: Avusturya’nın Bierlein’e büyük şükran borcu var

Nehammer, Bierlein’in vatan sevgisinden dolayı zor bir dönemde sorumluluk üstlendiğini kabul etti: “Ülkemizin ona büyük bir şükran borcu var.” Şansölye Nehammer bir yayında derinden şok olmuş görünüyordu. Avusturya, Bierlein ile birlikte nesiller boyu cumhuriyet üzerinde belirleyici etkisi olan seçkin bir kişiliği ve öncüyü kaybediyor: “Zor bir dönemde, cumhuriyete ve ülkemizdeki insanlara hizmet etmek için sorumluluk almaktan çekinmedi.”

Politikacılar Brigitte Bierlein’in yasını tutuyor

Federal Başkan Alexander Van der Bellen, Bierlein’in ölümünden derinden etkilendi. “Cumhuriyet’e pek çok görevde sadakatle hizmet etti. Anayasamızın koruyucusu ve aynı zamanda ilk kadın şansölye olarak” diye vurguladı: “Brigitte Bierlein’i, ülkesinin ona ihtiyacı olduğunda sorumluluk alan, cesur, disiplinli bir kadın olarak tanıdım. Gelecekte de hepimiz için birçok kız çocuğuna ve kadına rol model olmaya devam edeceğiz.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 03.06.2024
Düzenleme: 03.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.