Federal Demir Yolları | “Lütfen tren yolculuğunuzu erteleyin!”

Federal Demir Yolları | “Lütfen tren yolculuğunuzu erteleyin!”

Hava koşullarındaki aşırı düşüş tüm ülkeyi olumsuz etkiliyor. Acil servisler alarma geçti. Yollar zaten kapatıldı ve çok sayıda etkinlik iptal edildi. Tren yolculukların da ertelenmesi öneriliyor.

Avusturya Federal Demir Yolları ÖBB, tüm yolculara “Lütfen tren seferlerini ertelemeyin!” çağrısında bulunuyor. Seyahat uyarısı Cuma sabahından muhtemelen Pazar akşamına kadar geçerli.

Leobersdorf’tan Weissenbach-Neuhaus’a giden trafiğin önleyici tedbir olarak Cumartesi’den Pazartesi’ye kadar durdurulacağı zaten kesinleşti.

Biletler önümüzdeki Çarşamba gününe kadar kullanılabilir

ÖBB, “5.500 kilometreden fazla pistimizde durumu sürekli izliyoruz ve ek acil durum ekipleriyle hazırlanıyoruz” diye güvence veriyor.

Daha önce satın aldığınız biletlere ne olacak? Bunlar önümüzdeki Çarşamba (18 Eylül) tarihine kadar kullanılabilir. Bu, 12 Eylül’e kadar satın alınan tüm biletler için geçerlidir.
Ayrıca seyahat uyarısından etkilenen ÖBB biletlerinin iadesi de yapılabilecek.

Ancak ÖBB’ye göre demiryolu trafiğinde şu anda hava şartlarından kaynaklanan herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Ancak sadece Avusturya demiryollarında değil, karayolu trafiğinde de endişeler var. Yoğun yağış tahmini nedeniyle, ilk güvenlik yolu kapatma işlemleri halihazırda uygulanıyor. Styria’daki Sölkpass (L704) ve Ferleiten bilet gişesi ile Heiligenblut am Großglockner arasındaki Großglockner Yüksek Alp Yolu etkilenmektedir. Daha fazla yasaklama mümkün olacak.

Önümüzdeki birkaç gün içinde Avusturya’da çok büyük miktarda yağmur bekleniyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 12.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.