Fırtınadan etkilenen öğrenciler pazartesi günü otomatik olarak izinli sayılacak

Fırtınadan etkilenen öğrenciler pazartesi günü otomatik olarak izinli sayılacak

Avusturya’nın bazı bölgelerindeki şiddetli fırtınalar nedeniyle pazartesi günü okula gelemeyen öğrenciler otomatik olarak izinli sayılacak. Bu düzenleme öğretmenler ve idari personelin yanı sıra etkilenen anaokulları için de geçerlidir.

Cuma gününden bu yana yaşanan şiddetli fırtınalar Avusturya’nın bazı bölgelerindeki altyapıyı da büyük ölçüde etkiledi. Milli Eğitim Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, etkilenen bölgelerdeki öğrencilerin Pazartesi günü otomatik olarak izinli sayılacağını duyurdu. Aynı şekilde trafik engeli nedeniyle okula gidemeyen veya zarar nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler de otomatik olarak mazeretli sayılacak.

Okul kapanma durumunda velilere bilgi verecek

Okul yerlerinin tamamının kapatılması gerekiyorsa ebeveynler, öğrenciler ve öğretmenler, bakanlığın düzenlemelerine göre doğrudan okul sağlayıcısı, yani etkilenen topluluk veya yönetim tarafından bilgilendirilecektir. Planlanan okul etkinliklerinin iptal edilmesi veya ertelenmesi durumunda veliler ve öğrenciler doğrudan okul aracılığıyla bilgilendirilecektir.

Aynı düzenlemeler okullardaki öğretmenler ve idari personel için de geçerlidir. Afet kontrolünde çalışan, örneğin gönüllü itfaiye teşkilatının bir parçası olarak ve afet bölgesinde bulunması acilen gerekli olan tüm öğretmenler ve idari personel otomatik olarak muaftır.

Yönetmelik Aşağı Avusturya’daki anaokulları için de geçerlidir

Benzer şekilde, özellikle fırtınalardan en çok etkilenen Aşağı Avusturya’da da anaokulu faaliyetleri düzenleniyor. “Zorunlu anaokulu yılındaki çocuklar da anaokulu yönetiminin bildirimi üzerine mazeretli sayılacak. Mevcut durum elverdiği takdirde çocuk bakımına devam edilmelidir. Mevcut durumda bir değişiklik olması durumunda yasal vasilere derhal bilgi iletilecektir. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.