FPÖ, “Avusturya tarihinde yeni bir dönem” yazmak istiyor

FPÖ, “Avusturya tarihinde yeni bir dönem” yazmak istiyor

Avusturya’da 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerine katılacak olan siyasi partiler seçim kampanyalarına start vermeye başladı.

Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] seçim kampanyasını cumartesi günü Graz’da başlattı.

FPÖ Genel Başkanı ve liste başı adayı Herbert Kickl, diğer partilerin Özgürlük Partisi’nden ayrılmasını Doğu Almanya’daki eski durumla karşılaştırdı. Bu doğrultuda, FPÖ seçim kampanyasının başında söylediği gibi, Ulusal Konsey seçimleri gününde “Duvar’ın yıkılmasını” umuyor. Kickl, “Halkın Şansölyesi” olmayı sürdürmek ve böylece seçimden sonra “Avusturya tarihinde yeni bir dönem” yazmak istiyor.

FPÖ lideri ‘duvarın yıkılacağı’ sözünü verdi

Kickl, diğer parti temsilcilerinin seçim sonrasında Özgürlük Partisi’ne karşı oluşturmak istedikleri “güvenlik duvarı”na ilişkin açıklamalarına değinmişti. FPÖ lideri konuşmasında, Avusturyalıların bununla ne kastettiğini tam olarak bildiklerini söyledi: “Aslında, kendi halkına karşı Berlin’e inşa edilen “Berlin Duvarı” benzer anti-demokratik bir güvenlik duvarı” olduğunu ima etti. Bu nedenle 29 Eylül’deki Ulusal Konsey seçimleri gününde “Duvar’ın yıkılacağı” sözünü verdi.

FPÖ lideri halktaki memnuniyetsizlik ve hayal kırıklığını ileri sürerek, bu amaçla insanlara bir kez daha Corona tedbirlerini hatırlattı. Daha önceki “taciz”, “aşağılama” ve “kötülük”ten söz ederek, “Biz unutmuyoruz, Avusturya da unutmuyor” dedi. Buna karşılık Graz’da “Özgürlük Festivali” ve vatanseverlik var. “Taze bir değişim rüzgarı”, kiri “bize fırlatanların” yüzlerine geri savuruyor diye konuştu.

Kickl’a göre diğer partilerin artık kontrolsüz göçe karşı daha katı kurallar getirilmesi yönünde çağrıda bulunması “su onların boyunlarına kadar geldi”nin işaretidir dedi.

Özgürlük Partisi’ni “demokrasi düşmanı” ve “aşırılıkçı” olarak nitelendiriyorlar diyen Kickl, partisini tarafsızlığın tek savunucusu olarak ilan etti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.