Göçmen Dernekleri Üzerinde Denetim Artacak

Avusturya Koalisyon hükümetinin küçük ortağı FPÖ, genelde yabancılar, özelde ise Türkiye göçmenleri üzerine popülist politikalarla yaklaşarak tutunmaya çalışıyor.

Göçmen Dernekleri Üzerinde Denetim Artacak

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) kurulduğu 1956 yılından bu güne kadar siyasette en başarılı olduğu dönemler, mülteci ve Türkiye göçmenleri üzerine politikalar ürettiği günlerdir.

2017 Ekim genel erken seçimlerinden sonra, Halk Partisi (ÖVP) ile kurduğu koalisyon hükümetiyle, ülkenin en kritik bakanlıklarına hakim olma imkanı yakalamış oldu.

 

Özellikle içişleri ve dış işleri bakanlığının FPÖ tarafından alınması, Avusturya’nın sosyal devlet ayarlarında bir takım değişiklikler olmasına sebebiyet vermiştir.

 

FPÖ genelde göçmenlere, özelde ise Türkiye kökenli olanlara karşı, açıktan tavır almış, ırkçı yaklaşımını gizlememiştir.

Yaklaşık bir yıldır iktidarda olan FPÖ, göçmenlerin haklarında çeşitli kısıtlamalara gitmiş, bundan sonrada gideceğini ilan etmiştir.

 

Strache: Bu daha başlangıç

FPÖ lideri Heinz Christian Strache, göçmen karşıtı tavırlarını açıkça dile getirerek, yapılanların daha başlangıç olduğunu söylemiştir.

 

Bir yıllık koalisyon ortaklığı süre zarfında, göçmenler üzerinden siyaset yapan FPÖ, ilk büyük hamlesini, Türkiye seçimlerine Avusturya’dan katılan Türkiye göçmenlerinin isimlerinin yer aldığı seçmen listesini illegal yollarla ele geçirip, çifte vatandaşların teşhir edilmesine ön ayak olmuştur.

Türkiye’deki siyasi gelişmelerde, siyasi tercihlerinden dolayı göçmenleri Avusturya’yı terk etmeleri konusunda söylemlerde bulunmuştur.

 

Asgari gelir miktarının, Almanca bilmeyenlere daha az ödenmesini, hükümet ortağına önermiş ve yasallaştırmıştır.

 

Mültecilerin Avusturya sınırlarından girmelerini önlemek amacıyla, özel ‘’Puma’’ adında sınır muhafız birlikleri kurmuştur.

 

Sürücü kurslarında yapılan ehliyet sınavlarındaki Almanca dili seneklerinden Türkçeyi kaldırmıştır.

Dernek ve Camiler üzerinde denetlemede etkin rol oynayarak, en ufak bir olumsuz gelişmeyi, medya ya servis etmiştir.

 

Türkiye göçmenlerinin işlettiği kuaför salonlarının, düşük fiyata saç kesimine kadar el uzatan FPÖ, Ana okul ve ilk okul çocuklarına baş örtüsü yasağını gündeme getirmiştir.

ÖVP-FPÖ hükümeti özellikle göçmen sivil toplum örgütlerinin finans akışı konusunda daha hassas davranmaktalar.

Aldığımız bilgilere göre, 2018 Eylül ayından itibaren Türkiye kökenli dernekler üzerinde finans denetimleri artırılacak, yapılan dernek etkinlikleri daha sık denetlenecek.

Özellikle, yardım adı altında yapılan ve bu yardımları Türkiye bağlantıları mercek altına alınacak.

Türkiye’deki vakıflara, yardım amaçlı yapılacak etkinlikler, dini yapılanmaların uluslararası yardım kurumları adı altında toplanan yardımlar, başka kıta ve ülkelere yardım yapma maksatlı toplanan yardımların denetimleri daha sıkı kontrollerden geçeceği bazı kaynaklar tarafından doğrulanıyor.

İçişler Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan bu denetimler, önümüzdeki günlerde kendisini göstermesi bekleniyor. (Virgül.at)

 

 

Yayınlama: 11.08.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.