Güven iyidir, kontrol daha mı iyidir?

Güven iyidir, kontrol daha mı iyidir?

Avusturyalılar en azından partnerlerinin cep telefonları konusunda öyle düşünmüyorlar. İlişkideki çoğu insan telefon sırlarını pek umursamıyor.

Parship adına Marketagent.com tarafından 18 ila 75 yaşları arasındaki 1.560 kişiyle anket yapıldı; ankete katılanların 1.100’den fazlası bir ilişki sahibiydi.

Sonuçlar oldukça şaşırtıcı: Erkeklerin ve kadınların yarısından fazlası [erkeklerin yüzde 51’i, kadınların yüzde 55’i] istedikleri zaman eşlerinin cep telefonuna bakıp kullanabileceklerini söylüyor ve neredeyse aynı sayıda kişi pin kodunu da bildiğini söylüyor.

Muhtemelen ilginin sınırlı olmasının nedenlerinden biri de budur. Erkeklerin yüzde 57’si partnerlerinin e-postalarına, mesajlarına ve fotoğraflarına bakmakla ilgilenmiyor. Kadınlarda bu oran yüzde 51’dir ve dolayısıyla hala çoğunlukta.

Hatta telefonun ortak gözetimi o kadar ileri gidiyor ki, yaklaşık onda biri [kadınlar için biraz daha fazla] çağrıları düzenli olarak eşlerinin cep telefonundan yanıtlıyor.

Yüzde sekizi partnerin konum verilerine erişebiliyor. Kadınların yüzde altısı ve erkeklerin yüzde dördü de düzenli olarak partnerlerinin mesajlarını okuyor.

10 kişiden biri verilere bakamıyor

Katılımcıların önemli bir kısmı cep telefonlarını kıskançlıkla koruyor. Erkeklerin ve kadınların yüzde 11’i ilgileniyor ancak partnerlerinin cep telefonu onlar için tabu.

İki kat daha fazla kadınlar casusluk yapıyor

Kadınların yüzde altısı gizlice mesajları okuyarak partnerlerini gözetliyor; erkeklerde bu rakam bunun yalnızca yarısı kadar.

Erkekler arasındaki güvensizlik çok daha yüksek. 18 ila 29 yaş grubundakilerin neredeyse beşte biri [yüzde 16] konum verilerini kontrol ediyor, yüzde 14’ü partnerlerinin mesajlarını en azından bazen gizlice ve yüzde 13’ü düzenli olarak okuyor.

40 yaşındakiler daha şüpheci

30 ila 39 yaşındakiler, erkek ve kadınlarına 40 ila 49 yaşındakilerden daha fazla güveniyor. 30 yaşın üzerindeki yaş grubunun yalnızca yüzde dördü, ancak 40 yaşın üzerindekilerin yüzde 11’i partnerlerinin nerede olduğunu kontrol ediyor.

Genel bir kural olarak, katılımcılar yaşlandıkça partnerlerinin cep telefonlarını daha az önemsiyorlar. 60 yaşın üzerindeki kişilerin neredeyse üçte ikisi ilgilenmiyor. Ancak heyecan verici olan şey, 18 ila 29 yaşları arasındakilerin bile neredeyse yarısının [yüzde 43] partnerlerinin telefon konuşmalarını ve mesajlarını gerçekten umursamamasıdır. Yani Avusturya’da çok fazla telefon draması yaşanmıyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.