Kickl | “Son söz henüz söylenmedi” | “Bugün her günün akşamı değil”

Kickl | “Son söz henüz söylenmedi” | “Bugün her günün akşamı değil”

Alexander Van der Bellen’in hükümet kurma talimatını en çok oyu alan FPÖ’ye ve onun başkanı Herbert Kickl’e değil, ÖVP lideri Karl Nehammer’e vermesinin ardından FPÖ lideri Facebook üzerinden tepki gösterdi.

Kickl’ın FPÖ’sü Ulusal Konsey seçimlerinde birinci geldi ve ardından Özgürlük Parti lideri şansölyelik iddiasında bulundu. Ancak Kickl ile hükümet kurmaya istekli hiçbir siyasi ortak bulunamadı. Bir dizi tartışmanın ardından Federal Başkan Alexander Van der Bellen, hükümetin görevini ÖVP lideri ve eski Şansölye Karl Nehammer’a vermeye karar verdi.

“Bugün her günün akşamı değil”

Doğal olarak Kickl Salı günü bu durumdan “hiç hoşlanmadı” ve Facebook üzerinden Van der Bellen’in “ikinci cumhuriyetimizin denenmiş, test edilmiş ve normal süreçlerinden” koptuğunu duyurdu ve “Bu yüze atılmış bir tokat gibi görünebilir” çoğunuz bunun için çalışıyorsunuz. Ama size söz veriyorum: son söz henüz söylenmedi. Bugün her günün akşamı değil” dedi.

Seçmenlere “beş güzel yıl” sözü verildiğini söyleyen FPÖ lideri, kampanya sloganlarından birini tekrarladı: “Elimizi uzatmak siyasi sorumluluğumuzdur. Avusturya için çalışmak istiyoruz ve sorumluluk almaya hazırız.”

Nehammer, Kickl’la çalışmayı reddetti

Seçimden önce Nehammer, Herbert Kickl partinin başında olduğu sürece FPÖ ile çalışmayı kesin olarak reddetmişti. Bu noktayı daha zayıf bir biçimde de olsa birkaç kez tekrarlamıştı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 22.10.2024
Düzenleme: 22.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.