Mülteci Can, FPÖ Sınırları Kapatmanın Derdinde

Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye başlattığı hareket kapsamında, büyük mülteci akını olacağını ileri süren aşırı sağ Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), sınırların derhal kapatılmasını istedi.

Mülteci Can, FPÖ Sınırları Kapatmanın Derdinde

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Kuzey Suriye’ye ‘’Barış Pınarı Harekatı’’ adı altında başlattığı hareket sonrasında, resmi sosyal medya sayfalarından yaptığı açıklamalarda, Avrupa’ya dolayısıyla Avusturya’ya yeni bir mülteci akını olacağını ileri sürerek, sınır kontrollerinin artırılmasını istedi.

Aşırı sağ parti açıklamalarında, ‘’Yeni bir mülteci dalgasıyla karşı karşıyayız!’’ uyarısı yaparak, Federal hükümet sınırlarımızı korumak için derhal hazırlıklara başlamalıdır, dendi.

FPÖ ayrıca, 2015 yılında yaşanan mülteci akınına atıf da bulunarak, ‘’2015’teki gibi bir durum sınırlarımızda tekrarlanmamalıdır,’’ dedi.

2015 mülteci akınını üzerinden dönemin SPÖ-ÖVP koalisyon hükümetini eleştiren FPÖ, ‘’O zamanlar kırmızı-siyah hükümet mülteci göçüne karşı hazırlanmadı. Sonra Avusturya istila edildi.’’ İfadelerine yer verildi.

Sol bir hükümetle sınırların korunmasının mümkün olmayacağını ileri süren FPÖ, IŞİD militanlarının o dönemde Avrupa’ya girdiğini iddia ederek, ‘’Bunun için tekrar gelmemeleri için, Avusturya sınırlarını korumak zorunda’’ açıklaması yapıldı. /virgül.at

Yayınlama: 11.10.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.