Nehammer | “Biz sorunlardan beslenmiyor, sorunları çözüyoruz”

Nehammer | “Biz sorunlardan beslenmiyor, sorunları çözüyoruz”

Avusturya’da 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerine katılacak olan siyasi partiler seçim kampanyalarına start vermeye başladı.

Mevcut koalisyon hükümetinin büyük ortağı Halk Partisi [ÖVP] cumartesi başkent Viyana’da 3500 kişinin katıldığı bir etkinlikle seçim startını verdi.

ÖVP’nin liste başı adayı ve Federal Şansölye Karl Nehammer, seçim kampanyasının yoğun aşamasını enerjik bir konuşmayla açtı.

Beklendiği gibi hükümet ekibinden ve parti eyaletlerinden ÖVP’nin önde gelen siyasetçileri etkinlikte yer aldı. Eski parti liderleri Michael Spindelegger, Josef Pröll ve Josef Riegler de bu töreni katılırken, Sebastian Kurz bir video tebrik gönderdi.

Beklendiği gibi Nehammer konuşmasını merkezci kampanya anlatımına odakladı. Nehammer, diğer partilerden farklı olarak, “Biz sorunlardan beylenmiyor, sorunları çözüyoruz” dedi. Nehammer, oy verme hakkına sahip olanları “istikrar ve merkeze” ikna etmek için hâlâ üç haftaları olduğunu vurguladı: “Her günü, her saati, her dakikayı kullanalım!” dedi.

ÖVP seçim kampanyasının başında veraset vergisinin reddedilmesi var

Nehammer her zaman olduğu gibi performansın buna değmesi gerektiğini vurguladı. “Fazla mesai vergileri son bulsun ve aşırı bürokratikleşme ortadan kalksın” diye talepte bulundu. Gelir ile sosyal yardım arasındaki farkın ciddi oranda artması gerektiğini, sosyal yardımlar için bir bekleme süresi gerektiğini savundu.

ÖVP lideri, ana muhalefet partisi SPÖ yönünde şunları söyledi: “Bizim için servet ve veraset vergisi olmayacak.”

Nehammer ayrıca aile konusuna da odaklandı. Hükümetin anaokulunu genişletme çalışmasını hatırlattı.

Güvenlik konusuna dair Nehammer, diğer tarafların terörle mücadele için daha fazla gözetleme seçeneğini kabul etmemesini eleştirdi. Nehammer, FPÖ’nün “sağcı radikalleri ve kimlikçileri”, solun da Antifa’yı koruduğunu söyledi. ÖVP’li içişleri bakanları daha fazla güvenlik sağlarken, FPÖ lideri Herbert Kickl içişleri bakanı olarak “atlara ve sökme masalarına yatırım yaptı, ancak güvenliğe yatırım yapmadı” dedi.

Ulusal Konsey seçimleri öncesinde ÖVP’de iyi ruh hali

Wöginger kendinden emin bir şekilde, “Bu Ulusal Konsey seçimine halkımızın partisi adına karar vereceğiz” dedi. Anketler FPÖ’yü aylardır ilk sıraya koysa da genel olarak ÖVP’nin morali şu anda iyi. İç anketler FPÖ ile aradaki farkın hâlâ aşılabilecek kadar yakın olduğunu gösteriyor. Parti, Haziran ayında yapılan AB seçimlerinde FPÖ ve ÖVP’nin yakın sonucunun, yetkilileri Ulusal Konsey seçim kampanyasına katılmanın kesinlikle işe yarayacağı yönünde motive ettiğini varsayıyor.

SPÖ’ye göre, “ÖVP’nin kendisini merkezci bir parti olarak konumlandırma girişimi tamamen inanılmaz.” Federal Genel Müdür Klaus Seltenheim bir basın açıklamasında, Halk Partisi’nin daha ziyade “FPÖ ile birlikte” “genel nüfusun zararına süper zenginler için bir koalisyon” üzerinde çalıştığını söyledi. ÖVP ayrıca “FPÖ’yü sözde reddetmesi” konusunda da NEOS açısından herhangi bir inandırıcılığa sahip değil. Genel Sekreter Douglas Hoyos, “ÖVP’nin birlikte çoğunluğa sahip olması halinde Kickl ile koalisyon kuracağı açık” dedi.

FPÖ ise ÖVP’nin seçim kampanyası başlangıcını “vatandaşlarla yüzsüzce sahnelenen bir alay tiyatrosu” olarak nitelendirdi. FPÖ Genel Sekreteri Christian Hafenecker, Nehammer’ın kendisinin ve partisinin “sorunları nasıl çözeceğinden” ve böylece kendilerini diğerlerinden nasıl farklılaştıracaklarından bahsetmesinin “gerçekliğin tamamen inkar edilmesi” olarak görülebileceğini söyledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 07.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.