Noel öncesi saldırı alarmı | Avusturya’da 4 kişi tutuklandı

İslamcı bir grubun Köln ve Viyana’da Noel’de saldırı planladığı şüphesiyle başlatılan soruşturmalarda Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4 kişi gözaltına alındı.

Noel öncesi saldırı alarmı | Avusturya’da 4 kişi tutuklandı

Basında çıkan haberlere göre, Viyana Aziz Stephen Katedrali’nin potansiyel bir saldırı hedefi olduğu söylendi.

Viyana savcılığı, Viyana’nın yanı sıra Köln ve Almanya’daki saldırı planlarını tartıştığı söylenen ülke çapındaki İslamcı bir ağın parçası olduğu anlaşılan dört terör zanlısının tutuklandığını doğruladı.

Ancak, yetkililer, şu anda Viyana’da bir saldırının yakın olduğuna dair hiçbir belirti yok diye ekledi.

Öte yandan, Avusturya İçişleri Bakanlığı, ülkenin iç istihbarat teşkilatının dört şüpheliyi gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin sorgularına başlanacağı belirtilen açıklamada soruşturmanın güvenliği açısından başka detay paylaşılamadığı belirtildi. Ancak Noel öncesi Avusturya’da ve Avrupa’nın genelinde güvenlik açısından gerilimli bir dönem olduğu belirtilerek, kamusal alanlarda izleme ve gözlem faaliyetlerinin artırıldığı kaydedildi.

Cumartesi günü, Viyana Eyaleti Polis Müdürlüğü kiliseler, kilise ayinleri ve Noel pazarları gibi Hıristiyan etkinlikleri ve yerlerinde polis varlığının artacağını bildirdi ve artan terör alarm seviyesinin devam ettiğine değindi. Sivil ve üniformalı acil servislerin özel ekipman ve uzun namlulu silahlarla konuşlandırıldığı belirtildi. Gerektiğinde erişim kontrolleri de yapılabilir dendi.

Saldırı planladığından şüphelenilen örgütün IŞİD’e bağlılık yemini eden Afganistan merkezli Horasan İslam Devleti olduğu iddiası Alman basınında yer aldı. Ancak Viyana savcılık sözcüsü şimdilik bunu doğrulamadı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 24.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.