Okullar tatil oldu | Türkiye güzergâhında trafik sıkışıklığı

Okullar tatil oldu | Türkiye güzergâhında trafik sıkışıklığı

Cuma günü, Viyana, Aşağı Avusturya ve Burgenland’da yarım milyondan fazla çocuk ve genç, karnelerin dağıtılmasının ardından dokuz haftalık yaz tatiline başlayacak.

Kara yoluyla Türkiye’ye seyahat edecek birçok tatilci, okulların kapanmasını bekliyordu. Cuma günü [bugün] çocuklarının karne almasını bekleyen onlarca aile doğu Avusturya’dan Türkiye’ye hareket etmesi bekleniyor.

AB’nin diğer ülkelerinden de gelmesi muhtemel tatilcilerde hesaplandığında Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan’da yoğun trafik olacağı ve uzun beklemelerin yaşanacağı hesaplanmalıdır.

Öte yandan, Avusturya’nın doğusunun yanı sıra Çek Cumhuriyeti’nde de yaz tatili başlıyor olması, güneye inmek isteyen tatilciler nedeniyle, 28 Haziran Cuma gününden Pazar gününe kadar güneye giden transit yollarda yoğun trafik bekleniyor.

A 2 Südautobahn’ın güney yönünde, örneğin Lafnitztal (Steiermark) yakınlarındaki şantiyenin önünde, kuzey-güney transit yolları A 9 Pyhrn, A 10 Tauern, A 12 Inntal ve A 13 Brenner otoyollarında ve büyük şehirlerin çıkışlarında trafik sıkışıklığı riski bulunmaktadır.

Salzburg’daki A 10 otoyolundaki tünel yenileme çalışmaları Cuma günü yaz tatiline girecek ve iki şerit tekrar kullanıma açılacak olsa da, inşaat çalışmalarından önce olduğu gibi özellikle hafta sonları blokların temizlenmesiyle birlikte olağan trafik sıkışıklığı senaryosu görülecektir. Kirchdorf (Yukarı Avusturya) yakınlarındaki Pyhrn güzergahında, yaz boyunca tek şeritli iki yönlü trafiğe sahip bir tünel şantiyesi olacak ve bu da gecikmelere yol açabilecek.

Spielberg’deki Formula 1 Grand Prix hafta sonunda trafik sıkışıklığı

Formula 1 Spielberg (Avusturya GP’si) Formula 1 Grand Prix hafta sonu 28-30 Haziran tarihleri arasında Spielberg, Styria’da gerçekleştirilecek. Sadece Pazar günü 100.000’in üzerinde seyirci bekleniyor. Doğal olarak varış ve ayrılışlarda yoğun trafik beklenmektedir. Uluslararası kamp misafirleri Çarşamba gününden itibaren A 9 otoyolunda trafiğin artmasına neden olacaktır.| ©DerVirgül

 

Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.