ÖVP-SPÖ Hükümetinin ilk sinyali | SPÖ lideri belediye başkanlığı görevinden istifa etti

ÖVP-SPÖ Hükümetinin ilk sinyali | SPÖ lideri belediye başkanlığı görevinden istifa etti

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi [SPÖ] Federal Başkanı Andreas Babler, genel başkan seçilmeden önce Traiskirchen NÖ belediye başkanıydı ve SPÖ liderliğiyle belediye başkanı görevini birlikte yürütüyordu.

Andreas Babler, on yıl sonra Traiskirchen belediye başkanlığından ayrılıyor. SPÖ lideri, 29 Nisan 2014’ten bu yana “memleketini” yönetiyor ve iki yerel meclis seçiminde yüzde 70’in üzerinde oy aldı; 2015’te yüzde 73,10 ve beş yıl sonra yüzde 71,53.

SPÖ lideri Andreas Babler, Traiskirchen belediye başkanı olarak veda ederken, “Bu muhtemelen hayatımın en zor kararlarından biri” dedi. Yakın zamanda belediye başkan yardımcılığına seçilen Sabrina Divoky, 30 yıl boyunca yerel mecliste görev yapan Babilr’in yerini aldı. Traiskirchen tarihindeki ilk kadın belediye başkanı oldu.

Görevden ayrılan belediye başkanı, pratik çözümler üreten ve insanların hayatlarının gerçeklerine yakından dayanan bu “göz hizasında politikayı” federal siyasetteki yeni görevlerinde sürdürmek istediğini söyledi. Babler, Federal Konsey’den Ulusal Konsey’e geçti ve SPÖ’nün kulüp başkanlığına seçildi. “Kimseyi geride bırakmama ilkemiz ile dayanışma topluluğu olarak sözümüzü yerine getiriyoruz” dedi.

Editörün notu | Bu istifa, ÖVP-SPÖ koalisyon hükümetinin bir işareti mi?

Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen Salı günü hükümet oluşumuna nasıl devam edileceğine ilişkin konuşmasında, Ulusal Konsey seçimlerinde en fazla oyu alan partinin otomatik olarak hükümeti kurma zorunluluğunun söz konusu olmadığını söyledi ve Federal Başkan Van der Bellen, Nehammer’a hükümet kurma talimatını verdi. 

2024 Genel Seçimleri sonucuna göre, hükümeti kurma görevinin Özgürlük Partisi [FPÖ] Lideri Herbert Kickl verilmemesi, gözleri Halk Partisi [ÖVP] ile Sosyal Demokrat Partisi [SPÖ] koalisyonu olasılığına çevirdi. Her iki partinin sandalye sayısının hükümet kurma sınırında olmasından dolayı, NEOS’u üçüncü ortak olarak hükümete dahil etmeleri bekleniyor.

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi [SPÖ] Federal Başkanı Andreas Babler’in belediye başkanlığını bırakması, koalisyon hükümetinde yer alacağının bir işareti olarak kabul edile bilinir.|© DerVirgül

Yayınlama: 24.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.