Rusya, “Avusturya seçimlerine müdahale mi” edecek?

Rusya, “Avusturya seçimlerine müdahale mi” edecek?

Avusturya’da 29 Eylül 2024 tarihinde olağan genel seçimler yapılacak. Ülkede çift başlı meclis olmasından dolayı Milletvekili Seçimleri; “Ulusal Konsey” [Nationalrat] olarak tanımlanmaktadır.

29 Eylül 2024 Pazar günü sandığa giden seçmen Ulusal Konsey’in diğer bir deyişle meclisin 183 milletvekilini seçecek.

Rus bilgisayar korsanları seçimlere müdahale mi edecek?

Rusya’nın kendisine göre stratejik önem taşıyan ülkelerin seçimlerine, bilgisayar korsanları ve siber teknolojilerin yardımıyla müdahale ettiği her dönem iddia edilmiş ve ABD ve İsrail gibi ülkelerde, seçimlere müdahale ettiği iddialarıyla ilgili soruşturmalar başlatılmıştır.

Avusturya’da 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan, olağan genel seçimlerine bir müdahale edileceği ileri sürüldü.

Ülkede ‘İbiza skandalı’ olarak bilinen ve koalisyon hükümetinin dağılmasına neden olan, İbiza’da sözde milyarder bir Rus kadınla gizli çekilmiş video görüntülerinde dönemin Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache’nin Rus milyarderden satın almasını istediği “Krone” gazetesinde yer alan habere göre, bir Rus hacker topluluğu Pazar günü yapılacak Ulusal Konsey seçimlerini sabote etmeyi planlıyor.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı, 16 Eylül’den bu yana web sitelerine yönelik saldırıların sayısının arttığını kaydetti.

Bakanlığın açıklamasına göre, en son etkilenenler ÖVP, SPÖ ve KPÖ’nün internet sitelerinin yanı sıra, bildirildiği üzere Maliye Bakanlığı ve Sayıştay sayfaları da etkilendi.

Seçimlere yapılması varsayılan saldırı şüphesi nedeniyle, ülkenin istihbarat birimlerinin alarma geçirildiği öğrenildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.