Şansölye hükümet kurma görevini kabul etti | Üçlü koalisyon geliyor…

Şansölye hükümet kurma görevini kabul etti | Üçlü koalisyon geliyor…

Salı günü Federal Başkan Alexander Van der Bellen, Karl Nehammer’i hükümeti kurması için görevlendirdi. ÖVP lideri öğleden sonra yaptığı açıklamada emri “tüm dürüstlük ve ciddiyetle” kabul ettiğini söyledi.

Nehammer ayrıca üç partili bir koalisyon hedeflediğini de belirtti. Kendisi “Ulusal Konseyde geniş çoğunluk tarafından desteklenen istikrarlı bir federal hükümet” hedefliyor.

Bir hatırlatma olarak: ÖVP ve Sosyal Demokratların sandalye sayısı, hükümet kurma çoğunluğundan sadece bir sandalye yüksek.

Mevcut Şansölye, konum politikasını, Avusturya’nın rekabetçiliğini, göçünü ve entegrasyonunun yanı sıra kapsamlı bir sağlık ve bakım sistemini “temel sorular” ve odak noktaları olarak adlandırdı. Ayrıca Nehammer, potansiyel hükümet ortağı SPÖ’yü, isimlerini açıkça belirtmeden, refah devletinin yalnızca çalışan ve performans göstermeye istekli kişiler tarafından finanse edilebileceği konusunda uyardı.

SPÖ lideri Babler “yapıcı tartışmalara açık”

SPÖ lideri Andreas Babler bir yayında “yapıcı tartışmalara” “açık” olduğunu söyledi. Ancak “Avusturya’nın karşı karşıya olduğu büyük zorluklara çözüm bulmak için birlikte çalışırsak” SPÖ ile bir koalisyon kurulabilir. Bunun koşulu, halk için gerçek iyileştirmeleri hep birlikte uygulayabilmek: “İşlerin ‘her zamanki gibi’ olmasını istemiyoruz,” diyen Babler, görünüşe göre bu noktada Nehammer’le aynı fikirde.|© DerVirgül

Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.