Şansölye Nehammer aşırı sağcı FPÖ ile koalisyon hükümeti kurmayacak!

Şansölye Nehammer aşırı sağcı FPÖ ile koalisyon hükümeti kurmayacak!

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, genel seçimlerinden sonra FPÖ lideeri Herbert Kickl ile koalisyon kurulması olasılığını dışlıyor ve FPÖ liderini “komplo teorisyeni” olmakla eleştiriyor.

Halk Partili [ÖVP] Şansölye Karl Nehammer yoğun seçim kampanyası sırasında ilk kez televizyona çıkarak, sosyal yardım için bekleme süresi ve vergi indirimi gibi bilinen endişelerini dile getirdi. Perşembe akşamı Puls 4 ve oe24.tv’de yaptığı açıklamada, istikrara ihtiyaç olduğunu, bu nedenle genel seçimlerden sonra iki partili bir koalisyon hedeflediğini söyledi. Aynı zamanda, küçük partilere oy verilmesine karşı uyarıda bulundu çünkü bu, FPÖ lideri Herbert Kickl’in işini kolaylaştırabilir yorumunda bulundu.

Nehammer genel seçimlerin sonucunda birinci olmak istiyor

Verdiği röportajda Nehammer, hedefinin 29 Eylül’deki Ulusal Konsey seçimlerinde “bitiş çizgisini ilk geçen kişi olmak” olduğunu vurguladı. Nehammer bir kez daha FPÖ lideri Herbert Kickl ile koalisyon olasılığını reddetti. Şansölye, bu kişinin “kendini kendi sorunlarından kurtaramayan bir komplo teorisyeni” olduğunu söyledi. Kickl’in “radikalleşmesinin gerilemekten ziyade ilerlediği” ortaya çıktı, bu yüzden bir FPÖ ile çalışmamalıyız. onun liderliğinde mümkün değil diyerek, FPÖ’ye lider değişikliğine gidilmesini işaret etti.

Nehammer, RTL haberiyle ortaya çıkan Kimlikçi kutlamalarda Holokost’la ilgili açıklamalar yapılması üzerine, FPÖ’nün Kimlikçi hareketten uzaklaşmasının artık bir zorunluluk olduğunu söyledi. Ancak Nehammer, aşırı sağcı Kimlikçi Hareketinin yasaklanması konusunda konuşmak istemedi. Nehammer, uzmanların bunu kontrol edebileceğini söyledi.

Kemer sıkma paketi Şansölye için sorun değil

ÖVP lideri ayrıca Çevre Bakanı Leonore Gewessler’in (Yeşiller) katılımıyla bir koalisyon kurulması ihtimalini de bir kez daha reddetti. Gewessler’i AB’nin yeniden yapılanma yasasının tek başına uygulanması nedeniyle anayasayı ihlal etmekle suçlayan Nehammer, “Bu tarzda” işbirliğinin mümkün olmadığını söyledi.

Gergin bütçe durumuyla ilgili olarak Şansölye, her iki görüşmede de kemer sıkma paketini bir kez daha reddetti. Geçtiğimiz birkaç yıldaki cömert harcamaların, korona salgını sonucunda ekonomiyi desteklemek için gerekli önlemler olduğunu savundu.

Tedbirlerin artık gerekli olmaması, verimliliğin artması ve doğrudan finansmanın azalması gibi bütçe rahatlamasına da yol açacaktır. Göçmenlere sosyal yardım için beş yıllık bekleme süresinin aynı zamanda tasarruf da getirmesi bekleniyor. Nehammer, vergi kesintilerinin ekonomik büyümeye olanak sağlaması gerektiğini söyledi. Ancak işe gidip gelme ödenekleri ve dizel ayrıcalıkları gibi çevreye zararlı sübvansiyonların kaldırılması yönündeki çağrıları bir kez daha reddetti.|© DerVirgül

Yayınlama: 30.08.2024
Düzenleme: 30.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.