Şansölye Nehammer | “Avusturya’da da büyük spor etkinlikleri mümkün”

Şansölye Nehammer | “Avusturya’da da büyük spor etkinlikleri mümkün”

Paris’teki Avusturya Evi’nde yapılan bir toplantıda Şansölye Nehammer, Avusturya’nın büyük spor etkinliklerine ev sahipliği yapmak için yeniden başvurma olasılığının olduğunu belirtti. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na diğer ülkelerle ortak ev sahipliği yapmanın olumlu deneyimlerine değindi.

Şansölye Karl Nehammer (ÖVP), Paris’teki 2024 Olimpiyat Oyunlarının açılışından önce APA’ya verdiği röportajda, “Avusturya, büyük etkinliklere başarılı bir şekilde ev sahipliği yapabileceğini zaten kanıtladı” dedi.

Nehammer: Sürdürülebilir konseptlere sahip büyük spor etkinlikleri mümkün

“Özellikle burada, Fransa’da, etkisi olan ve yük oluşturmayan yeni, sürdürülebilir kavramların olduğunu görüyorsunuz. Peki, işbirliği fırsatları ortaya çıktığında neden olmasın?” Şansölye, örneğin Olimpiyatlardan sonra kaldırılacak birçok geçici mekanın, Cumartesi günü ziyaret edeceği Olimpiyat Köyü’nün büyük bir kentsel gelişim projesi olarak ve aynı zamanda Parislilere fayda sağlayacak olan Seine suyunun arıtılmasının altını çizdi.

Nehammer, Fransa İçişleri Bakanı ile sabah yaptığı görüşmede, günümüzde böyle bir etkinliğin düzenlenmesi için çok büyük güvenlik önlemlerinin gerekli olmasının üzücü olduğunu söyledi. Daha önce, bombaları tespit etmek için Paris’te görev yapan Avusturyalı bir köpek ekibinin üyeleriyle tanışmıştı. Köpek bakıcılarından biri olan Thomas Daniel, ona 2012 Olimpiyatları’nda modern bir pentatloncu olduğunu ve dört yıl sonra da süpervizör olarak görev yaptığını söyledi. Bu çok özel Olimpiyat yolculuğundan etkilenen politikacı, “Ve şimdi katılımcıların ve ziyaretçilerin güvenliğine katkıda bulunuyor” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.