Şansölye Nehammer, FPÖ ile koalisyonu reddetti

Şansölye Nehammer, FPÖ ile koalisyonu reddetti

FPÖ lideri Herbert Kickl, çarşamba günü Şansölye Karl Nehammer ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Özgürlük Partisi, ÖVP genel başkanının açıklamalarından hoşnutsuz olsa da yine de Halk Partisi’yle koalisyon hükümeti kurmak için müzakere sürdürmek istiyor…

Özgürlük Partisi çarşamba öğleden sonra Kickl’in “şeffaflığa” katkıda bulunmak istediğini açıkladı. FPÖ tarafından yapılan açıklamada, Nehammer’ın sözleri “tuhaf”tı ve Şansölye’yi düşüncesizce davranmakla suçlandı.

Kickl, “Bu acele neden?” Burada birileri “ortalığı karıştırmak” istiyor diye konuştu.

FPÖ lideri Kickl kişisel çıkarları eleştirtilerek, “Mevcut Şansölye seçimden iki hafta sonra bile kampanya söylemine takılıp kalmıştır” dedi.

Kickl’a göre Nehammer, “Şansölye koltuğunu” elinde tutmak istiyordu. Bu açıdan görüşme “aydınlatıcıydı” diyen Kickl, eski ÖVP-FPÖ koalisyonun iki kahramanı, eski Şansölye Sebastian Kurz ve FPÖ’lü Heinz-Christian Strache şimdi”gitti” buna rağmen, içerik açısından çoğunluk merkez sağı tercih etti dedi.

Kickl, Nehammer ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: “Bir adım daha ileriye gidebilmemiz için ortak noktalarımızı, bizi ayıran şeylerin yerine koymaya çalıştım.” FPÖ lideri “gerginliği hafifletmeye” çalıştı: “İşbirliği sadece arkadaşlar arasında olamaz, artık profesyonellik önemli çünkü ülkemizin geleceği söz konusu.”

Bu ilke siyasete de uygulanmalıdır: “Bir dostluğun dostluğa dönüşmesi alışılmadık bir durum değildir. Önemli olan, bir müzakere sürecine girme ve ardından adım adım gelecekteki koalisyon için güven inşa etme isteğidir.”

ÖVP lideri Kickl’in kapısını kapattı

Kickl ve Nehammer, Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in talimatı üzerine Ulusal Konsey seçimlerinin ardından Salı günü bir müzakere için bir araya geldi. Nehammer daha sonra Kickl ile koalisyon kurulması ihtimalini bir kez daha reddetti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 16.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.