Şansölye Nehammer | “Önümüzdeki günler son derece zor olacak”

Şansölye Nehammer | “Önümüzdeki günler son derece zor olacak”

Federal Şansölye Karl Nehammer, Avusturya’daki mevcut fırtına durumuyla ilgili brifingin ardından konuştu. Önümüzdeki zor günlere dair uyarıda bulundu ve tüm acil servis hizmetlerine bağlılıkları ve profesyonellikleri için teşekkür etti.

Beklendiği gibi yağmur, fırtına ve kar Avusturya’yı tedirgin ediyor. Cumartesi günkü sıcak noktalar esas olarak çok sayıda operasyona ihtiyaç duyulan Aşağı Avusturya’daydı. Eyalet Milletvekili Stephan Pernkopf (ÖVP), “Hidrolojik tahminler daha karmaşık ve daha ciddi hale geliyor” dedi. Yukarı Avusturya’da, özellikle de Steyr bölgesinde durum cuma akşamından bu yana istikrarsızdı ve fırtınanın hayatı olumsuz yönde etkileyeceği öngörülüyordu.

Fırtına ve yağmur Avusturya’yı teslim aldı | Bölgelerdeki son durum…

Avusturya’da şiddetli fırtınalar | Şansölye acil servislere teşekkür etti

İçişleri Bakanlığı Devlet Kriz ve Afetlerden Korunma Yönetimi’nin (SKKM) verdiği brifingin ardından Şansölye Karl Nehammer (ÖVP) konuştu. “Neredeyse tüm federal eyaletler son birkaç gündeki şiddetli yağmur ve bazı durumlarda kar yağışından etkilendi. Özellikle Aşağı Avusturya’da durum daha da kötüleşiyor. Henüz zirveye ulaşılmadı ve önümüzdeki günler daha da fazla olacak. Etkilenen vatandaşlarımız için çalışan acil servisleri zor ve meşakkatli günler bekliyor” dedi.

Avusturya’da sel tehlikesi nedeniyle bazı bölgelerde tahliyeler başladı

Başbakan, İtfaiye teşkilatları, sivil savunma, polis ve silahlı kuvvetler “desteklerine acilen ihtiyaç duyulan her yerde yardım etmek için yüksek alarm durumunda” olduğunu vurguladı.

Nehammer, eyaletler ve yerleşim bölgelerindeki kriz yönetiminden sorumlu olanların yanı sıra tüm acil durum hizmetlerine de teşekkür etti: “Durum, en büyük profesyonellik ve yüksek düzeyde uzmanlıkla değerlendiriliyor ve yönetiliyor. İlgili herkesin kararlılığına ve yeterliliğine tamamen güvenebiliriz.” İfadesini kullandı. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 14.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.