Şansölye Nehammer sel mağdurlarına kapsamlı destek sözü verdi

Şansölye Nehammer sel mağdurlarına kapsamlı destek sözü verdi

Avusturya’daki şiddetli hava durumunun son birkaç saatte kötüleşmeye devam etmesi nedeniyle Devlet Kriz ve Afet Yönetimi (SKKM), Pazar günü öğleden sonra Federal Şansölye Karl Nehammer’in de katıldığı İçişleri Bakanlığı’nda yeniden toplandı.

Nehammer toplantının ardından “Durumun gelişimi gergin olmaya devam ediyor” dedi. Aşağı Avusturya’da durumun kötüleşmeye devam edeceğinin varsayılabileceğini söyledi. “Burada bir yandan su kütleleriyle, bir yandan da fırtınayla mücadelenin olduğu önemli baskı noktaları var.” Meteorologların tahminleri durumun hafta ortasına kadar düzelmeyeceğini gösteriyor.

Aşağı Avusturya’daki durum “özellikle zorlu”

Şansölye, felaket bölgesi ilan edilen federal eyaletteki durumu “özellikle zorlu” ve “benzeri görülmemiş boyutlarda” olarak nitelendirdi. İnsan hayatını kurtarmak en yüksek önceliktir. Durumu bizzat gören Şansölye, federal hükümetin “eyaleti ve toplulukları desteklemek için her şeyi yapacağını” söyledi. Nehammer, Tulln bölgesinde pompalama işi sırasında hayatını kaybeden bir itfaiyecinin yakınlarına başsağlığı diledi.

Nehammer, mavi ışık örgütlerine, gönüllülere, ayrıca silahlı kuvvetlere ve polise çabalarından dolayı teşekkür etti. Federal eyaletler arasındaki işbirliği de çok iyi çalışıyor.

Şansölye gerekirse afet fonlarından kaynakları artırmak istiyor

Şansölye, hasarın mümkün olduğu kadar çabuk onarılmasının da önemli olduğunu vurguladı. Bu durum halen kesintilerin olduğu elektrik arzını da etkiliyor. Nehammer, gerekirse afet fonuna ekleme yapma sözü de verdi: “Fonlar yeterli değilse artırılacak” dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.