Sebastian Kurz Zorlu Oturumlardan Kaçıyor Mu?

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un, Parlamentoda zorlu oturumlardan ve zorlu basın açıklamalarından uzak durduğu iddia edildi.

Sebastian Kurz Zorlu Oturumlardan Kaçıyor Mu?

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz (ÖVP) hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı.

 

Avusturya Koalisyon Hükümeti kurulduktan bu güne kadar, Federal Parlamento yasa tasarıları kapsamında 16 kez toplandı.

Parlamentonun 16 kez toplanmasına karşın, Başbakan Kurz bu toplantıların sadece yarısına yani yedi tanesine katıldı.

 

En son yapılan Parlamento oturumu, 12 saat iş günü görüşmeleri kapsamı dahilinde yapılmış ve Kurz bu oturuma da 2 saat geç geldi.

 

Avusturya siyasi kulislerde konuşulanlara göre, Sebastian Kurz özellikle muhalefetin üzerinde durduğu konuların tartışıldığı oturumlara gelmediği veya sadece bir oturumuna katıldığı söylenmekte.

 

Medya da yer alan haberlere göre, 19 Mart 2018 tarihinde, Anayasayı koruma Federal ofisine, içişleri bakanlığı (FPÖ) tarafında bir takım baskı uygulandığı üzerine iddialar atılmış ve devlet krizi çıkması içten bile olmayan bir durumda, basın açıklaması için bekleyen gazeteciler, Başbakanın açıklamaya bizzat gelmediğini belirttiler.

Alman Televizyon kanalı ARD, Başbakanlık sözcüsüne ulaşarak, Kurz’un nerede olduğunu öğrenmek istemiş ama bir sonuç alamamıştır.

 

Muhalefet partilerine göre ise, Başbakanın zorlu geçecek oturumlara katılmayı göze almadığı, sorulan sorulara yanıt veremediği yönünde oldu.

 

3,5 Milyon çalışanı ilgilendiren 12 saat iş günü yasa tasarısı oturumunda, yanıtlanması gereken sorulardan kaçtığı iddia edildi. (virgül.at)

 

Yayınlama: 29.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.