Strache: Kız Çocuklarının Cinselleştirilmesine İzin Vermeyeceğiz

Avusturya Koalisyon ortağı Özgürlük Partisi (FPÖ) başkanı, ”ilk okullarda başörtüsü yasağı” konusunda, açıklamalarda bulundu.

Strache: Kız Çocuklarının Cinselleştirilmesine İzin Vermeyeceğiz

Avusturya ilköğretim kurumlarında uygulamak istediği baş örtüsü yasağının 2018-2019 öğretim yılında uygulanması için federal hükümetin belirli kararlar alması gerektiği vurgulandı.

Avusturya Koalisyon Hükümeti ortağı, Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache Pazar günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftalarda ilköğretim kurumlarında bir yönetmelik önergesi oluşturulmalıdır dedi.

Bu yönetmelikle, Avusturya’da ana ve ilk okullarda başörtüsünün yasaklandığı belirtilmelidir.

Avusturya Federal Hükümeti, birkaç ay önce yasağı açıklamış ve geniş kesimlerde tartışmalar yaşanmıştı. Strache bu tartışmalara karşılık, ‘’çocukları, çocukluktaki gelişmelerini olumsuz yönde etkileyen semboller ve kıyafetlerden korumak istiyoruz’’ dedi.

FPÖ Lideri, yasağın kız çocuklarının toplumda kendi belirledikleri bir yaşam sürmelerini sağlayacak dedi.

Öte yandan Strache, başörtüsünün Türkiye’de devlet okullarında bile uzun süre yasaklandığı ve hala ilk okul beşinci sınıfa kadar da uygulandığını belirtti.

Strache, ‘’genç kızların ilk okullarda damgalanmış ve cinselleştirildiklerine izin verilmemelidir’’ ifadelerini kullandı.  

Tasarının yaz sonuna kadar bitmiş olması gerektiğini vurgulayarak, Eğitim Bakanlığı’nda geçirkmeler olduğunu ileri sürdü. (virgül.at)

Yayınlama: 08.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.